Το Πάσχα πλησιάζει και μικροί-μεγάλοι ανυπομονούμε για τος χειροποίητες λιχουδιές των ημερών. Η αγαπημένη, φυσικά, όλων είναι το λατρεμένο σοκολατένιο αυγό! Σας φαίνεται δύσκολο; Εμείς σας προτείνουμε μια απλή συνταγή για να φτιάξετε εύκολα τα δικά σας πασχαλινά σοκολατένια αυγά για τους αγαπημένους σας.
Υλικά
- 3 πλάκες κουβερτούρας 125 γρμ. η καθεμιά
- 1 κουτ. της σούπας σπορέλαιο
- Ένα σκεύος μπεν μαρί
- Θήκες σιλικόνης σε σχήμα ωοειδές
- Ένα πινέλο
- Καραμελίτσες και κορδέλες σε ότι χρώμα σας αρέσει για τη διακόσμηση
Εκτέλεση: Σε μπεν-μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες, μαζί με 1 κ.σ. σπορέλαιο να γυαλίσει και ανακατεύουμε καλά την κουβερτούρα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει. (Ιδιαίτερη υπομονή χρειάζεται σε αυτό το στάδιο για να μην καεί η κουβερτούρα). Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα και να μην έχει καθόλου φυσαλίδες.
Με το πινέλο παίρνουμε μια ποσότητα λιωμένης κουβερτούρας κι αλείφουμε προσεχτικά τις θήκες αυγών σιλικόνης, να πάει παντού. Η κουβερτούρα θα πρέπει να είναι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Συνεχίζουμε το στρώσιμο της κουβερτούρας, και στις δύο θήκες και τις βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Βγάζουμε τις φόρμες και καλύπτουμε δεύτερο χέρι κουβερτούρας, στις ήδη σοκολατένιες θήκες. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να παγώσουν καλά. Με προσοχή σπρώχνοντας ελαφρά με το χέρι, αδειάζουμε τα σοκολατένια αυγά απ’τις θήκες.
Γεμίζουμε το ένα από κάθε μισό αυγό με καραμελίτσες και πολύ μικρά αυγουλάκια και με το πινέλο παίρνουμε λίγη ποσότητα κουβερτούρας κι αλείφουμε το χείλος κάθε μισού αυγού, εκεί δηλαδή που θα γίνει η ένωση αλλά προσεχτικά γιατί λιώνει η σοκολάτα.
Καλύπτουμε με το άλλο μισό του αυγού και στρώνουμε ελαφρά τα πλάγια. Προσθέτουμε λίγη κουβερτούρα, όπου χρειάζεται να καλύψουμε τυχόν τρυπούλες. Αν τύχει να σπάσει το σοκολατένιο αυγό, λιώνουμε πάλι την σοκολάτα σε μπεν-μαρί και ξεκινήστε από την αρχή. Διατηρήστε τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά στο ψυγείο, μέχρι να τα προσφέρετε.
Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα!