ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ: ΑΒΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΨΩΜΙ

αβγοφέτεςΤις Κυριακές συνήθως το πρωινό μας είναι διαφορετικό, αφού δεν υπάρχει τόση βιασύνη. Πιο πλούσιο και πιο ευφάνταστο, αλλά και πιο λιχούδικο. Αυτές τις μέρες επιτρέπεται και λίγο βούτυρο (αρκεί να είναι φρέσκο και όχι μαργαρίνη) και λίγο τηγάνι. Σήμερα μοιράζομαι μία από τις αγαπημένες κυριακάτικες συνήθειες της οικογένειάς μου, μια συνταγή που φτιάχνεται σε λιγότερο από 10 λεπτά, με τη συμβολή όλων των μελών. Θα επανέλθω και με άλλες.

Υλικά (για 4 αβγοφέτες)

  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 3 αβγά
  • 1 φλ. τριμμένο τυρί
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση 

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, ρίχνουμε όσο πιπέρι θέλουμε και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο.
  3. Περνάμε τις φέτες μία μία από το μείγμα των αβγών, ώστε να μείνει επάνω τους ικανή ποσότητα.
  4. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά την κάθε φέτα, γυρνώντας πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα

Πρόταση σερβιρίσματος

Σερβίρουμε με μαρμελάδα, μέλι με φρούτα και κανέλα, γκρανόλα, λιναρόσπορο, ταχίνι με μέλι ή ακόμη και τυρί σε μορφή κρέμας. Ή μάλλον σερβίρουμε όπως μας αρέσει, ακόμη και σκέτες.