ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ

κοντοσούβλι κοτόπουλοΘέλετε ένα διαφορετικό πιάτο για τη μέρα του Πάσχα; Θέλετε ένα γεύμα στο οποίο οι μικροί μας φίλοι σίγουρα δεν θα μπορούν να αντισταθούν; Σας έχουμε την πιο εκπληκτική συνταγή για κοντοσούβλι κοτόπουλο, για το οποίο τρελαίνονται όλα τα παιδιά! Εμείς, για να καταναλωθεί ακόμα πιο εύκολα, το φτιάξαμε σε καλαμάκια για σουβλάκι.

Υλικά: 

500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
300 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
ντοματίνια (μεγάλα)
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 μικρό κρασοπότηρο ηλιέλαιο
αλάτι
4 κόκκοι μαύρο πιπέρι
1 κ.γ. κάρυ
1 κ.γ. δενδρολίβανο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί πολύ γλυκό
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
10 καλαμάκια για σουβλάκι

Εκτέλεση: Ξεκινάμε κόβοντας το κρέας σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους. Τα τοποθετούμε μέσα σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε το κρέας να το τραβήξει για περίπου 40 λεπτά. Όσο αναμένουμε, ρίχνουμε μέσα στο γουδί τα μπαχαρικά. Χτυπάμε πολύ καλά το πιπέρι, το κάρυ, το αλάτι και το δενδρολίβανο, ώστε να αναμειχθούν και να γίνουν σκόνη. Αφού τελειώσουμε με τα μπαχαρικά, τοποθετούμε σε πιάτο τη μουστάρδα και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνουν ένα κόκκινο μείγμα. Μόλις το κρέας απορροφήσει το κρασί, αλείφουμε κομμάτι κομμάτι με το μείγμα της μουστάρδας με ένα πινέλο και τοποθετούμε σε καθαρό σκεύος. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μπαχαρικά από πάνω και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Τέλος, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες. Μόλις ολοκληρωθεί το μαρινάρισμα, αφού τα πλύνουμε καλά, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τις πιπεριές σε κομμάτια. Έπειτα, παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι κρέας για βάση και το περνάμε στο καλαμάκι. Από πάνω τοποθετούμε ένα ντοματίνι, κρέας, 2 κομμάτια πιπεριά και πάλι κρέας. Συνεχίζουμε με αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το κρέας. Σε περίπτωση που ανάψουμε κάρβουνα, ψήνουμε σαν καλαμάκια κοτόπουλο, αλλιώς ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C πάνω σε σχάρα για 35 λεπτά (Προσοχή, θα βγάλει κάμποσο ζουμί). Αν, πάλι, έχουμε στον φούρνο μας βάση για κοντοσούβλι ή αν έχουμε ψησταριά, ψήνουμε εκεί. Συνοδεύουμε με πατάτες ψητές και λιωμένο φρέσκο βούτυρο από πάνω τους! Καλή μας όρεξη!

Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers! Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram! 

Leave a Reply