ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΛΑΜΠ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

σπιτικό κλαμπ σάντουιτςΓιατί σπιτικό κλαμπ σάντουιτς; Διότι ένα τυπικό κλαμπ έχει πάρα πολλές θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά που περιέχονται τόσο στο ίδιο το σάντουιτς όσο και στις τηγανητές πατάτες που, συνήθως, το συνοδεύουν. Παρόλα αυτά, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για φαγητό απ’ έξω, ιδιαιτέρως για τους εφήβους.

Μπορείτε, όμως, εύκολα να παρασκευάσετε σπιτικό κλαμπ σάντουιτς, κάνοντας κάποιες πιο θρεπτικές παραλλαγές του και επιλέγοντας μόνοι σας καλύτερες και πιο ποιοτικές πρώτες ύλες.

Θα χρειαστείτε: 

  • Ψωμί για τοστ (προτιμήστε ολικής άλεσης)
  • Τυρί για τοστ (1 φέτα σε κάθε club)
  • Γαλοπούλα βραστή (2 φέτες σε κάθε club) (για να αντικαταστήσετε το μπέικον και ζαμπόν)
  • Ντομάτα, μαρούλι, αγγούρι
  • Μαγιονέζα light ή σάλτσα μαγιονέζας με γιαούρτι ή γιαούρτι στραγγιστό

ΕκτέλεσηΚόβετε τα λαχανικά σε φέτες. Για κάθε σπιτικό κλαμπ σάντουιτς που θα φτιάξετε ψήνετε στην τοστιέρα 3 φέτες ψωμί. Αλείφετε τις φέτες ψωμί με τη σάλτσα που έχετε επιλέξει. Σε κάθε φέτα θα αλείψετε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα. Τοποθετείτε στην 1η φέτα μαρούλι, τυρί, γαλοπούλα, αγγούρι. Σκεπάζετε με τη 2η φέτα και τοποθετείτε μαρούλι, ντομάτα, γαλοπούλα. Σκεπάζετε με την 3η φέτα. Καρφιτσώνετε 4 οδοντογλυφίδες σε σχήμα σταυρού στο κάθε club και κόβετε σε 4 μικρά τρίγωνα. Τοποθετείτε τα τρίγωνα σε πιάτο και συνοδεύετε με σπιτικές τηγανιτές πατάτες. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε στο κάθε πιάτο και λίγη σάλτσα επιπλέον, ως dip.

Leave a Reply