ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Γλυκό του κουταλιού καρπούζιΓλυκό του κουταλιού καρπούζι. Μία λαχταριστή συνταγή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Υλικά

  • 1 κιλό ψίχα καρπουζιού
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • φλούδες από 2 λεμόνια
  • 3 κ.σ. λικέρ μαστίχα

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, περίπου 3 εκατοστών. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα τρυπητό για να στραγγίσουν για 1 ώρα. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Τα αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο. Βάζουμε μερικά πιατάκια του καφέ στην κατάψυξη. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τις ψιλοκομμένες φλούδες των λεμονιών και τη μαστίχα και τα βράζουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Ελέγχουμε το δέσιμο του σιροπιού στάζοντας μερικές σταγόνες από το σιρόπι πάνω σε ένα πιατάκι του καφέ. Αν σταθούν σαν στητές ωραίες σταγόνες τότε είναι έτοιμο. Αν ρίξουμε περισσότερο σιρόπι μέσα στο πιατάκι τότε αν σύρουμε το κουτάλι μας μέσα σε αυτό ο “δρόμος”  που θα ανοίξει δεν πρέπει να “κλείσει” αμέσως. Άλλος τρόπος είναι να ρίξουμε το σιρόπι σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό. Το σιρόπι θα πρέπει να πέφτει σαν μια λεπτή κλωστή μέσα στο ποτήρι και να μη διαλύεται. Σε καθαρό δοχείο μεταφέρουμε το γλυκό. Το γλυκό του κουταλιού καρπούζι διατηρείται σε δροσερό μέρος για 1 χρόνο περίπου.

Πηγή

Leave a Reply