ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

γαλοπούλα στη γάστραΓιορτινή γαλοπούλα στη γάστρα. Ένα εύκολο, υγιεινό και νοστιμότατο φαγητό, κατάλληλο και για περιόδους εκτός  Χριστουγέννων!

Υλικά:
  • 1 γαλοπούλα (4.200-4.500 γρ.)
  • περίπου 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • μουστάρδα
  • ρίγανη
  • πάπρικα γλυκιά
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • μερικές φέτες πορτοκαλιού
Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190-200°. Πλύνετε τη γαλοπούλα και στεγνώστε τη καλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ, αναμείξτε τα υλικά εκτός από τα πορτοκάλια. Χρησιμοποιώντας πινέλο κουζίνας, αλείψτε καλά τη γαλοπούλα μέσα και έξω. Περιχύστε με τον χυμό πορτοκαλιού και βάλτε στην κοιλιά της τις φέτες πορτοκαλιού. Κλείστε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήστε για περίπου 3 ώρες. Συγκεντρώστε το ζουμί από τη γάστρα και δέστε το σε μια ωραία συνοδευτική σάλτσα.
101612l
Η συνταγή αυτή δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο της Μαρίας-Μαρίνας Σεραφειμίδου ΩΡΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙΣ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος!. «Βουτήξτε» στον υπέροχο, γεμάτο λάμψη, νοστιμιά και φυσικότητα κόσμο της Μαρίας – Μαρίνας Σεραφειμίδου, βγάλτε τον καλύτερό σας εαυτό προς τα έξω και απολαύστε τη νέα, πιο ήρεμη, όμορφη και φυσική ζωή σας τώρα!

Leave a Reply