Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου μας προτείνουν την πιο νόστιμη συνταγή για κέικ με φράουλες και αμύγδαλα, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Θα χρειαστούμε:
Σκεύη/συσκευές: μπολ, μίξερ χειρός, στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 26 εκ.)
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά
Μερίδες: 8-10
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά:
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. αμύγδαλα λευκά ψιλοτριμμένα
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια σε σκόνη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 90 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό
- 120 ml γάλα
- 250 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
Άλλα υλικά:
- 2 κ.σ. κοπανισμένα αμύγδαλα
- ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα τριμμένα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι.
2) Σε άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τη ζάχαρη με το βούτυρο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό, και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε για ½ λεπτό ακόμα.
3) Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
4) Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 26 εκ.) και την περνάμε με λαδόκολλα.
5) Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα. Απλώνουμε τις κομμένες φράουλες από πάνω και πασπαλίζουμε με τα κοπανισμένα αμύγδαλα.
5) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170οC, για 1 ώρα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και το βγάζουμε προσεκτικά από τη φόρμα.
6) Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.