ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Τα μπιφτέκια, είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά, για μικρούς και μεγάλους. Ειδικά αν τα φτιάξετε με κιμά από γαλοπούλα, που θεωρείται και πιο ελαφρύς και υγιεινός από τον μοσχαρίσιο, είναι σίγουρο ότι θα τα λατρέψετε.

Υλικά για 4 άτομα 

  • 1 κιλό κιμάς γαλοπούλας, περασμένος μία φορά από τη μηχανή
  • 1 κρεμμύδο ξερό, τριμμένο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 8 κ.σ. νιφάδες βρόμης
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό


Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια για περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά. Πλάθουμε το μείγμα σε μεγάλα μπιφτέκια. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μπιφτέκια για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Κατόπιν τα τοποθετούμε σε ταψί και τα ψήνουμε για 6-7 λεπτά από την κάθε πλευρά. Πριν τα απολαύσουμε, προσθέτουμε λεμόνι, κατά βούληση!