ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Μπιφτέκια γαλοπούλαςΤα μπιφτέκια είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Αν μάλιστα τα φτιάξετε με κιμά από γαλοπούλα, που θεωρείται πιο ελαφρύς και υγιεινός από τον μοσχαρίσιο, είναι σίγουρο ότι θα τα λατρέψετε. Σήμερα μαγειρεύουμε, λοιπόν, μπιφτέκια γαλοπούλας.

Μπιφτέκια Γαλοπούλας- Υλικά για 4 άτομα 

  • 1 κιλό κιμάς γαλοπούλας, περασμένος μία φορά από τη μηχανή
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 8 κ.σ. νιφάδες βρόμης
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια για περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά και οι γεύσεις και έπειτα πλάθουμε το μείγμα μας σε μεγάλα μπιφτέκια. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μπιφτέκια για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Κατόπιν τα τοποθετούμε σε ταψί και τα ψήνουμε για 6-7 λεπτά από την κάθε πλευρά. Πριν απολαύσουμε τα μπιφτέκια γαλοπούλας, προσθέτουμε λεμόνι, κατά βούληση. Καλή όρεξη!