Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Οι Μικρές Ιστορίες και η ψυχολόγος Κα Λήδα Αναγνωστάκη, διοργανώνουν σεμινάριο-ομιλία με τίτλο: «Η κοινωνικοποίηση και οι φιλίες των παιδιών. Υπάρχουν καλές και κακές παρέες;». Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, παιδαγωγούς, φοιτητές και όλους όσοι ασχολούνται με ομάδες παιδιών και θα πραγματοποιηθεί στις Μικρές Ιστορίες την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 στις 18:00-21:00.

Είναι σημαντικό να είναι κοινωνικό το παιδί μου; 
Πότε αρχίζουν τα παιδιά να έχουν φίλους;
Γιατί δεν παίζει με τα άλλα παιδιά; 
Είναι όλες οι φιλίες καλές; 
Γιατί κάνει παρέα με το πιο άταχτο παιδί της τάξης; Μπορεί να μπλέξει με κακές παρέες; 

Οι κοινωνικές σχέσεις των παιδιών αποτελούν ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς από την αρχή της ζωής των παιδιών τους μέχρι και μετά την εφηβεία. Στη συνάντηση αυτή θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε την κοινωνικότητα και τις φιλίες των παιδιών αναπτυξιακά, να φωτίσουμε τις πιθανές δύσκολες όψεις των σχέσεων με τους συνομηλίκους και να σκεφτούμε μαζί τις ανησυχίες γονέων και παιδιών για τις παρέες και τις άλλες κοινωνικές σχέσεις.

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ και δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.
Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο info@mikresistories.gr ή στο 210-9227730

Λήδα Αναγνωστάκη, MSc, PhD, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Παιδιών και Εφήβων.
Αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στην Ψυχαναλυτική Αναπτυξιακή Ψυχολογία στο Ινστιτούτο Anna Freud στο Πανεπιστημίου του Λονδίνου, και διδακτορικό στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Brunel στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ παράλληλα εργάστηκε ως κλινικός συνεργάτης στην Κλινική Tavistock του Λονδίνου. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε την κλινική εκπαίδευση της Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιών και Εφήβων και είναι πλέον τακτικό μέλος της. Έχει διδάξει επί σειρά ετών στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είναι ερευνητικός συνεργάτης στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει επιμεληθεί την έκδοση ένος βιβλίου για την ψυχαναλυτική παρατήρηση βρέφους. Τώρα εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια στο Κέντρο για την Ψυχική Υγεία και Θεραπεία του Παιδιού και της Οικογένειας-«Το Περιβολάκι», στο Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», και ιδιωτικά.

Μικρές Ιστορίες
Δημητρακοπούλου 70, Κουκάκι (στάση μετρό-τραμ: Συγγρού-Φιξ) Τηλ.: 210-9227730,
www.mikresistories.gr
e-mail:info@mikresistories.gr 

Leave a Reply