ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ| ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, από τις 18:30 έως τις 21:00, ο ψυχολόγος Γιώργος Παραδείσης μιλάει στις Μικρές Ιστορίες για την συναισθηματική κακοποίηση μέσα στην οικογένεια και τις επιπτώσεις που έχει τόσο ανάμεσα στα ενήλικα μέλη της όσο και στα παιδιά.

Λίγα λόγια για την ομιλία:

Αν και δυσάρεστη, η σύγκρουση είναι ένα βασικό συστατικό μιας συντροφικής σχέσεις. Σε σημεία διαφωνίας η δυσαρέσκειας ανάμεσα στο ζευγάρι, η σύγκρουση μεταξύ των συντρόφων με στόχο την επίτευξη της λύσης του θέματος που τους απασχολεί, είναι από επιθυμητή έως απαραίτητη, αφού είναι αυτή η οποία θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν τόσο την επικοινωνία τους όσο και τους μηχανισμούς και τους κανόνες που θα οδηγήσουν τη σχέση στην εξέλιξη.

Ο τρόπος με τον οποίο μπαίνουμε σε συγκρούσεις δεν είναι πάντοτε δημιουργικός. Ο στόχος δεν είναι πάντοτε η επίλυση των προβλημάτων. Συχνά συγκρουόμαστε επιχειρώντας απλώς να επικρατήσουμε έναντι του συντρόφου μας, ή μπορεί να νιώθουμε ότι συγκρούεται μαζί μας με βασικό στόχο να μας πληγώσει και όχι να λύσουμε τα προβλήματα. Η συχνότητα των συγκρούσεων μπορεί επίσης να δώσει πολλές πληροφορίες.

Πότε ξεκινάμε να μιλάμε για συναισθηματική κακοποίηση μέσα σε μία σχέση; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της συναισθηματικής κακοποίησης και πως θα την αναγνωρίσω αν υπάρχει στη σχέση μου; Ποιος είναι ο ρόλος του θύτη, ποιος είναι ο ρόλος του θύματος, με ποιο τρόπο τους έχουμε μοιραστεί και πώς ο κάθε ρόλος βοηθάει στο να συντηρείται η κακοποίηση; Ποιές επιπτώσεις έχει στο παιδί η συναισθηματική κακοποίηση;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της επικοινωνίας που οδηγούν στη συναισθηματική κακοποίηση; Με ποιο τρόπο μπορώ να φέρομαι και να προκαλώ τον σύντροφό να με κακοποιεί συναισθηματικά. Πως βγαίνω από αυτό αν διαπιστώσω ότι υπάρχει στη σχέση μου και για ποιο λόγο οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουμε βρεθεί σε μία τέτοια κατάσταση, δεν την είχαμε αναγνωρίσει, την θεωρούσαμε κανονική και την μπερδέυαμε με την αγάπη;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο μας κρατάει σε μια σχέση με συναισθηματική κακοποίηση, είναι η έλλειψη ενημέρωσης και η αδυναμία μας να την αναγνωρίσουμε ως τέτοια όταν μας συμβαίνει καθώς και ο φόβος μας ο οποίος δε μας επιτρέπει να δεχτούμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει σε εμάς.

Στόχος της συζήτησης θα είναι να δώσουμε απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα και να αναδείξουμε ακόμη περισσότερα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να θωρακιστούμε απέναντι στο φαινόμενο της συναισθηματικής κακοποίησης και να την αναγνωρίζουμε με το που πάει να προκύψει τόσο στις δικές μας σχέσεις όσο και στις σχέσεις των κοντινών μας ανθρώπων.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 10 ευρώ

ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ εφόσον ζητηθεί.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο 210-9227730 ή στο info@mikresistories.gr γράφοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία σας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Ο Γιώργος Παραδείσης είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εξειδικεύτηκε στην παιδοψυχολογία (διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, προβλήματα συμπεριφοράς. διαχείριση συναισθημάτων), στην ψυχολογία εφήβων και στη συνέχεια στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, στη θεραπεία και στην συμβουλευτική ζευγαριών, γάμου και οικογένειας, την υποστήριξη και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ε άτομα με αναπηρία και την εκπαίδεση ενηλίκων σε θέματα που σχετίζονται με την συμπεριφορά και το συναίσθημα. Εργάζεται ιδιωτικά στο Κουκάκι ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www. paradeisis.com

Leave a Reply