ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ

Την Κυριακή 13 Απριλίου υποδεχόμαστε μικρούς και μεγάλους, στην έκτη από τις 7 Κυριακές στο Γκάζι, με αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρική παράσταση, κυνήγι θησαυρού για μικρούς και μεγάλους, δράσεις με ποδήλατα και ελεύθερη είσοδο στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 10.15 με το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου «Το κυνήγι του Μαύρου Θησαυρού». Μέσα από γρίφους και κρυμμένες πληροφορίες, μικροί, μεγάλοι ανακαλύπτουν βασικές πληροφορίες για το εργοστάσιο φωταερίου με εργαλεία την παρατηρητικότητα, τη φαντασία, τη συνεργασία και την ταχύτητα! Ένα διασκεδαστικό κυνήγι κρυμμένου θησαυρού για παιδιά από  6 έως 10 ετών με τις οικογένειες τους. 

kynigi

Στις 11.00, το Περιοδικό ΜΒΙΚΕ διοργανώνει για τους μικρούς ποδηλάτες ηλικίας 6 – 12 ετών παιχνίδια δεξιοτεχνίας. Πόσο καλός είσαι στο ποδήλατο; Ξέρεις να στρίβεις; Να περνάς εμπόδια; Έχεις καλή ισορροπία; Αυτά και άλλα πολλά καλείσαι να αποδείξεις στην ειδικά διαμορφωμένη «αγωνιστική πίστα» της Τεχνόπολης. Οι καλύτεροι κερδίζουν από ένα παγουράκι! Παράλληλα στις 11.00, η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη αφηγείται τα Παραμύθια Ντορεμύθια «Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή;» και «Ένα φτυάρι στον Άρη» του Ευγένιου Τριβιζά με ζωντανή μουσική και διαδραστικά παιχνίδια. Ενώ στις 11.40 με αφορμή το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο ραφτάκος των λέξεων», η ηθοποιός και κουκλοπαίχτρια Εύα Νικηφόρου μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγηση και το παιχνίδι με κούκλες, θα μας μεταφέρει την τρυφερή ιστορία του ραφτάκου. Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά από 4 ετών.  Στις 12.30, θα φιλοξενηθεί η διαδραστική θεατρική παράσταση «Μια Κυριακή του Απρίλη» από τις Μικρές Ιστορίες για παιδιά 3-8 ετών. Μέσα από τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και κουκλοθεάτρου τα παιδιά συμμετέχουν στη δράση και βοηθούν τον ήρωα να σχεδιάσει την δικιά του φανταστική Κυριακή, με τον τρόπο που μόνο ένα παιδί ξέρει! Η παράσταση αποτελεί θεατρική διασκευή από το ομώνυμο βιβλίο της Άλκης Ζεη.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη. Κρατήσεις: 210 3475518 – 6940268477 (10.00 – 17.00)
Η είσοδος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου θα είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τις δράσεις

«Το Κυνήγι του Μαύρου θησαυρού» από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου: Η Αθήνα κινδυνεύει να μείνει στο σκοτάδι! Ποιος προσπαθεί να κλέψει το λιθάνθρακα και να σαμποτάρει την παραγωγή του φωταερίου; Μέσα από γρίφους  και κρυμμένες πληροφορίες, μικροί, μεγάλοι ανακαλύπτουν βασικές πληροφορίες για το εργοστάσιο φωταερίου με εργαλεία την παρατηρητικότητα, τη φαντασία, τη συνεργασία και την ταχύτητα! Ένα διασκεδαστικό κυνήγι κρυμμένου θησαυρού σας περιμένει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου! Στο τέλος του προγράμματος όλες οι οικογένειες – ομάδες θα λάβουν από ένα αναμνηστικό δώρο από το Πωλητήριο του Μουσείου. Ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες από την ομάδα του ΒΜΦ.

pip

Αφήγηση παραμυθιών «Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή;» και «Ένα φτυάρι στον Άρη» του Ευγένιου ΤριβιζάΗ ηθοποιός Μαρία Τερζάκη αφηγείται τα Παραμύθια Ντορεμύθια του Ευγένιου Τριβιζά με ζωντανή μουσική και διαδραστικά παιχνίδια. Για παιδιά από 4 ετών. Παιδιά χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να εξιχνιάσουμε δύο σοβαρότατες υποθέσεις: Να ανακαλύψουμε ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή και να καταλάβουμε τι δουλειά έχει ένα φτυάρι στον Άρη. Όλοι μαζί θα μεταμορφωθούμε σε παπάκια και θα απολαύσουμε ένα ταξίδι στον Μισισιπή ώσπου ένα απρόοπτο γεγονός θα μετατρέψει το ήσυχο ταξίδι σε ξεκαρδιστική περιπέτεια! Στη συνέχεια, θα γίνουμε Αρειανοί, παίζοντας ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με εικόνες, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό το περίεργο αντικείμενο στον πλανήτη μας, πώς βρέθηκε εκεί και πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

raftakos

Εκδήλωση για παιδιά με αφορμή το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο ραφτάκος των λέξεων»: Ο ραφτάκος των λέξεων είναι ένα παραμύθι όπου οι λέξεις πλέκονται σε ρούχα αληθινά που ζεσταίνουν, δροσίζουν και στολίζουν. Ελάτε να παίξουμε, να διασκεδάσουμε, να ακούσουμε την τρυφερή ιστορία του ραφτάκου και όλοι μαζί να πλέξουμε το πάπλωμα της αγάπης. Δραματοποιημένη αφήγηση και παιχνίδι με κούκλες από την ηθοποιό και κουκλοπαίχτρια Εύα Νικηφόρου.

kyuriaki

«Μια Κυριακή του Απρίλη». Διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά 3-8 ετών από τις Μικρές Ιστορίες: Ο Μάνος είναι ένα παιδί που θέλει, μια από τις Κυριακές του Απρίλη, να περάσει την ημέρα του ανέμελα, παίζοντας μπάλα στο παρκάκι της γειτονιάς του. Τι γίνεται όμως όταν η οικογένειά του έχει άλλα σχέδια για εκείνη την ημέρα; Μια παράσταση για τις επιθυμίες των παιδιών, που μερικές φορές έρχονται σε κόντρα με αυτά που έχουν σχεδιάσει οι ενήλικες…. Μέσα από τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και κουκλοθεάτρου τα παιδιά συμμετέχουν στη δράση και βοηθούν τον ήρωα να σχεδιάσει την δικιά του φανταστική Κυριακή, με τον τρόπο που μόνο ένα παιδί ξέρει! Η παράσταση είναι θεατρική διασκευή από το ομώνυμο βιβλίο της Άλκης Ζεη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και έχει σχεδιαστεί από την παιδαγωγική ομάδα των Μικρών Ιστοριών για παιδιά ηλικίας 3-8 ετών.
Παίζουν: Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Σοφία Νικολοπούλου
Διασκευή- Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ανωγιαννάκη, Χρήστος Χριστόπουλος
Παιδαγωγική επιμέλεια: Κατερίνα Ανωγιαννάκη
Κατασκευή σκηνικών αντικειμένων (μινιατούρες): Ιωάννα Χαλά
Μουσική επιμέλεια: Μιμή Νικολαϊδη

paixnidia

Λίγα λόγια για το ΜΒike: Το ΜΒΙΚΕ είναι ένα περιοδικό ποδηλάτου που ασχολείται με το ποδήλατο ως τρόπο ζωής, άθλησης, αναψυχής και μετακίνησης. Το πρώτο του τεύχος κυκλοφόρησε το 1998 και από τότε κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα κάθε μήνα. Περισσότερες πληροφορίες στο www.mbike.gr  

Ώρες διεξαγωγής των δράσεων:  
10.15 – 11.00  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Κυνήγι του Μαύρου Θησαυρού» (αφετηρία συνάντησης Καμινάδα Γ)
11.00 – 14.00  Παιχνίδια Δεξιοτεχνίας για τους μικρούς ποδηλάτες («Κεντρική Αυλή»)
11.00 – 11.40  Αφήγηση παραμυθιών «Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή;» και «Ένα φτυάρι στον Άρη» του Ευγένιου Τριβιζά (Κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού» Δ10)
11.40 – 12.30  Εκδήλωση για παιδιά με αφορμή το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο ραφτάκος των λέξεων» (Κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού» Δ10)
12.30 – 13.30  Διαδραστική θεατρική παράσταση «Μια Κυριακή του Απρίλη» (Κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού» Δ10)
Στο καφέ της Τεχνόπολης θα υπάρχουν προσαρμοσμένα μενού ενώ στο πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν επιλεγμένα είδη με έκπτωση 20%.  
 
afisa

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548

Leave a Reply