Ο ΤΟΜ ΣΟΓΙΕΡ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Από τις αρχές Οκτωβρίου 2014, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις συναρπαστικές περιπέτειες του πιο διάσημου ήρωα της παιδικής λογοτεχνίας, του Τομ Σόγιερ και της παρέας του, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Εκεί θα γνωρίσουν έναν ήρωα γοητευτικό και αντιπροσωπευτικό της παιδικής ανεμελιάς και σκανδαλιάς, αλλά επίσης της παιδικής αθωότητας και ακεραιότητας. Γιατί ο Τομ λέει ψέματα για να σκεπάσει μία αταξία ή ζημιά του, λέει όμως την αλήθεια όταν αυτό απαιτεί η δικαιοσύνη, η ευθύτητα και η τιμιότητα. Άλλωστε, ήρωάς του είναι ο Ρομπέν των Δασών.

ΤΟΜ ΣΟΓΙΕΡ 02
Ο Τομ Σόγιερ, ο Χοκ Φιν, η θεία Πόλυ, η Μπέκυ θα είναι οι καινούργιοι θεατρικοί μας φίλοι, ήρωες μιας μικρής κοινωνίας των αρχών του 19ου αιώνα. Ένας ολόκληρος κόσμος, με τις καθημερινές του σκοτούρες, απεικονίζεται μέσα από τα παιδιά, με περίσσευμα τρυφερότητας, αγάπης και χιούμορ! Ο συγγραφέας Μαρκ Τουέιν επισήμαινε ότι οι περισσότερες από τις περιπέτειες του βιβλίου συνέβησαν πραγματικά. «Γράφοντας αυτό το βιβλίο, είχα σαν κύριο σκοπό να ψυχαγωγήσω τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, αγόρια και κορίτσια, μα ελπίζω να διασκεδάσουν το ίδιο και οι μεγάλοι, αφού θα τους θυμίσει πώς σκέφτονταν, πώς φέρονταν και σε τι απίθανες καταστάσεις έμπλεκαν, καμιά φορά, με την παιδική ανεμελιά τους».

Η  Νανά Νικολάου και οι συνεργάτες της συνεχίζουν το θεατρικό ταξίδι τους στον κόσμο των κλασικών συγγραφέων και στήνουν ένα χωριό, που θα γεμίσει από τις χρωματιστές  ζωές των ηρώων  και θα πλημμυρίσει  από υπέροχες μουσικές και τραγούδια. Μας περιμένουν εκεί κάθε Κυριακή για να γευτούμε  όλοι μαζί  την περιπέτεια, τη χαρά της ζωής!

ΤΟΜ ΣΟΓΙΕΡ 03

ΤΟΜ ΣΟΓΙΕΡ, του Μαρκ Τουέιν 

Πού: «Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική: Γιάννης Μακρίδης
Χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη
Video art: Rappas films

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Δημήτρης Κουρούμπαλης: Τομ Σόγιερ
Πέτρος Λαγούτης: Χοκ Φιν
Ζώγια Σεβαστιανού: Θεία Πόλυ
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος: Μαφ Πότερ
Πελαγία Αγγελίδου: Κυρία Ντάγκλας
Δημήτρης Ραφαήλος: Τζόε Ινδιάνος (Τζότζεφ Μπερντ), Δάσκαλος Ντόπκινς
Δημήτρης Γαλάνης: Σιντ
Μαρία Ντούρου: Μπέκυ
Σταύρος Καλλιγάς: Τζόε (Τζότζεφ Χάρπερ), Ρίτσαρντ Κρος (1ος μάρτυς)
Βασίλης Τσιγκριστάρης: Δικαστής Θάτσερ, Γιατρός Ρόμπινσον
Αναστασία Στυλιανίδη: Μαίρη, γυναίκα, παιδί
Σωτήρης Τασούλας: Άλφρεντ Τεμπλ, πολίτης
Γιώργος Τάτσης: Μπεν, Τζακ Τέυλορ (2ος μάρτυς) 

Παραστάσεις: Από τις 5 Οκτωβρίου,  κάθε Σάββατο στις 11μιση και κάθε Κυριακή στις 11:30 & 14:45. Για σχολεία, καθημερινά κατόπιν συνεννόησης, στο ΤΕΧΝΙS τηλ.: 210 9345 378
Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία: 13€, Εξώστης: 11€, Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 45€, Σχολικές παραστάσεις: 7€
Προπώληση εισιτηρίων: «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254 – Ταύρος, Τηλεφωνικά στο 212 2540300 με χρέωση πιστωτικής κάρτας, www.theatron254.grViva.gr, 11876, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Public, Ιανός 

ΤΟΜ ΣΟΓΙΕΡ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: CULTURE FACTORY A.E.

Leave a Reply