“ΤΙΚ ΤΑΚ ΝΤΟ”. ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

tiktakdo.panayiotis_lampis_argyrw_tamvakou_2Ύστερα από τις sold out παραστάσεις στο Dancevacuum, η αγαπημένη παράσταση των παιδιών “Τικ Τακ Ντο” παίρνει παράταση για ακόμα ένα μήνα από τις 31 Μαρτίου μέχρι τις 21 Απριλίου, κάθε Κυριακή στις 11:00. To Taλκ μίλησε με την Αργυρώ Ταμβάκου και τον Παναγιώτη Λαμπή, τα μέλη της ομώνυμης ομάδας που έχουν γράψει το κείμενο της παράστασης, για το παιδικό θέατρο και τη μουσική.

  1. Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της μουσικής στην παράστασή σας; 

Η μουσική επηρέασε το Τικ Τακ Ντο δραματουργικά και σκηνοθετικά. Τόσο οι μουσικοί της παράστασής (Ευτέρπη Κατσαμάτσα & Στρατής Στηλ) όσο και ο σκηνοθέτης (Παναγιώτης Αδάμ) ασχολούνται με την όπερα επαγγελματικά. Αυτό αποτέλεσε βασικό λόγο, ώστε η μουσική να αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο στην παράσταση. Μέσα από τα τραγούδια, αφηγούμαστε τις ιστορίες των χαρακτήρων του έργου, μιλάμε για το παρελθόν τους, εξιστορούμε σημαντικά κομμάτια για την εξέλιξη της ιστορίας. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε μουσικά θέματα των Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν και Σιμπέλιους, προκειμένου τα παιδιά να αποκτήσουν μουσικά ερεθίσματα από τον κόσμο της κλασικής μουσικής. Όσον αφορά τη δραματουργία, τα ονόματα και τοπωνύμια της παράστασης προέρχονται από την ορολογία της μουσικής ενώ εμφανίζονται επί σκηνής ο Μπαχ, ο Μότσαρτ και ο Μπετόβεν, με τις εκπληκτικές μάσκες της Μάρθας Φωκά, με σκοπό τα παιδιά να αποκτήσουν την εικόνα των μορφών που στιγμάτισαν την Δυτική Μουσική και να εντυπωθούν στην παιδική φαντασία. Γενικά, προτείνουμε ένα μουσικό είδος που δεν προτιμάται και που σπάνια επιλέγεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.  

2. Το όνομα της ομάδας σας είναι ίδιο με το όνομα της παράστασης! Γιατί;

Μετά από πολλή σκέψη αποφασίσαμε να δώσουμε στην ομάδα μας, το όνομα της πρώτης μας παράστασης. Είμαστε οι “Τικ Τακ Ντο”, λοιπόν! Το “Τικ Τακ Ντο” για εμάς σημαίνει πολλά: Αφοσίωση στις αξίες της συνεργατικότητας, της προσωπικής ευθύνης, της ομαδικότητας, της αγάπης γι’ αυτό που κάνουμε, της στήριξης, της ανιδιοτελούς προσφοράς. Αυτή η πρώτη μας παράσταση μας έκανε να συνυπάρξουμε! Και το οφείλουμε ο καθένας ξεχωριστά σε όλους και όλοι στον καθένα ξεχωριστά! 

3.  Συμμετέχουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της παράστασης; 

Το “Τικ Τακ Ντο” δεν είναι διαδραστική παράσταση. Το διαδραστικό θέατρο απαιτεί μελέτη και καλή γνώση του αντικειμένου, διαφορετικά καταλήγει να καλύπτει το κενό ανύπαρκτων παραστάσεων. Παρ’ όλα αυτά παρατηρούμε ότι τα παιδιά που παρακολουθούν την παράστασή μας, εμπλέκονται στην δράση, προειδοποιώντας ή κρίνοντας. Αυτή είναι και η μαγεία του παιδικού κοινού. Δε διαθέτει άμυνες και φίλτρα. Μακάρι να παρακολουθούσαν και οι ενήλικες με τον ίδιο τρόπο! 

4.  Ποιος ο λόγος που ασχολείστε με το παιδικό θέατρο; 

Σκοπός μας είναι να προσκαλέσουμε κόσμο στο θέατρο. Η παράσταση μας να αποτελέσει έναυσμα ώστε να επιλέξουν ξανά το θέατρο ως μέσο ψυχαγωγίας. Πολλοί γονείς μας συγχαίρουν που έχουμε καταφέρει να περνάμε το ίδιο καλά με τα παιδιά τους στην παράσταση. Θυμόμαστε πολύ έντονα, εν ώρα παράστασης ήταν ένα ζευγάρι και μπροστά τους καθόταν η κόρη τους. Κάθε φορά που γελούσαν η μικρή γυρνούσε έκπληκτη και τους κοίταζε και μετά γελούσε και εκείνη. Ήταν μια στιγμή επιβεβαίωσης για όλους μας. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, το θέατρο, είχε κερδίσει έναν νέο θεατή! 

5. Τα σχέδια σας για το μέλλον; 

Η ομάδα μας τα περασμένα Χριστούγεννα παρουσίασε το “Ω! Christmas Three”, που θα συνεχιστεί και τα επόμενα Χριστούγεννα. Επίσης, σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Ωδείο [Νέα Σμύρνη], γράψαμε το παραμύθι: “ΝτοΝτοΡεΜιΘούλης” που παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη τα Χριστούγεννα, θα έχει όμως πολύ σύντομα και συνέχεια! Αυτή τη στιγμή είμαστε σε στάδιο προετοιμασίας δύο νέων παραστάσεων, περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινώσουμε προσεχώς!

tiktaknto (2)

Τικ Τακ Ντο 

Μουσικοθεατρική Παράσταση για παιδιά από 3 – 12 ετών

 Κάθε Κυριακή στις 11:00 έως τις 21 Απριλίου

Ταυτότητα Παράστασης:

Κείμενο: Αργυρώ Ταμβάκου & Παναγιώτης Λαμπής

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ

Χορογραφία: Λουκάς Θεοδοσόπουλος

Σκηνικά – Κοστούμια: Βάλια Συριοπούλου

Ειδικές κατασκευές: Παναγιώτης Αδάμ

Μάσκες: Μάρθα Φωκά

Πρωτότυπη Μουσική & Μουσική Διδασκαλία: Ευτέρπη Κατσαμάτσα & Στρατής Στηλ

Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Ντομουχτσής

tiktaknto (5)

Ερμηνεύουν:

Γεωργία Γρίβα

Χρήστος Καπενής

Ευτέρπη Κατσαμάτσα / Έλενα Γεωργίου

Αργυρώ Ταμβάκου

Αρμάν Εδουάρδος Μενετιάν / Στρατής Στηλ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κυριακή: 8 ευρώ

Ειδική τιμή για ομάδες και σχολεία σε καθημερινές παραστάσεις: 5 ευρώ

Διάρκεια: 70 λεπτά

Πληροφορίες – Τηλέφωνα κρατήσεων: 215 56 52 039 / 698 34 70 906

Email: contact@tiktaknto.gr

website: www.tiktaknto.gr

Leave a Reply