Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΙΟΥ |ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Παρακολουθήστε μια εξαιρετική παράσταση παιδικού θεάτρου! H Ψυχή του Βιολιού είναι μια μαγική ιστορία με ζωντανή μουσική που παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 16:00 στο Θέατρο Olvio, μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου.

Η λυρική παραμυθογραμμένη ιστορία Η Ψυχή του Βιολιού της  βραβευμένης συγγραφέα και παραμυθούς Εύης Γεροκώστα χτυπάει με επιδεξιότητα στο κέντρο του προβλήματος της σύγχρονης εποχής. Η έκπτωση στις θεμελιώδεις αξίες και θεσμούς μιας δημιουργικής κοινωνίας οδηγούν στην απόλυτη διάβρωσή της. Η αγάπη, η κατανόηση, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ελευθερία στην έκφραση και επικοινωνία, η ουσία ή αλλιώς η ψυχή είναι μερικά από τα στοιχεία που δομούν αυτή την ιστορία τα οποία είτε δίνονται άμεσα είτε παρουσιάζονται με έντονους συμβολισμούς.

η ψυχή του βιολιού

-Πες μου, δασκάλα.

-Μέσα στο βιολί υπάρχει ένα λεπτό-λεπτό ξυλαράκι.

 Αυτή είναι η ψυχή του. Χωρίς αυτή, βιολί δεν υπάρχει.

-Έχει το βιολί ψυχή;

-Έχει, κι αν τη βρεις ποτέ δεν θα τη χάσεις.

η ψυχή του βιολιού 2

Το Παραμύθι: Ένα αγόρι γεννιέται μέσα στην ανεξάντλητη αγάπη που μοιράζονται οι γονείς του, μέσα στα τραγούδια που ακούει απ’ τη μητέρα και τον πατέρα του. Οι πρώτοι ήχοι που βγάζει είναι ήχοι βιολιού και όταν αρχίζει να επικοινωνεί με τον κόσμο γύρω του το κάνει μέσω της μουσικής καθώς δεν χρησιμοποιεί λέξεις αλλά ήχους. Οι γονείς αποδέχονται τις επιλογές του και τον εμπιστεύονται να φύγει από το σπίτι και να βρει το δικό του τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας. Στο ταξίδι του θα συναντήσει ένα κορίτσι με το οποίο θα επικοινωνήσει  μέσω της μουσικής αλλά και για πρώτη φορά με λέξεις. Μια μαγική ιστορία που περνάει δρόμους και βουνά, λίμνες και δάση, πολιτείες και χωριά. Βλέπει τους ήλιους και τα φεγγάρια να χάνονται και να γεννιούνται ξανά. Φτάνει παντού εκεί όπου κάποιος θέλει να την ακούσει. Μια παράσταση με λόγο, ζωντανή μουσική, σκιές και σιωπές, για μικρούς και μεγάλους, για μεγάλους και μικρούς. Ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακάλυψης και συνειδητοποίησης.

Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΙΟΥ

Η σκηνοθεσία της παράστασης Η ψυχή του βιολιού αναδεικνύει την ιστορία με πρωτοποριακό τρόπο, για τα δεδομένα μιας παιδικής παράστασης, βάζοντας στοιχεία σωματικού θεάτρου και θεάτρου σκιών. Δημιουργεί μαγικούς κόσμους με αραβικά στοιχεία, με σκιές και χρώματα, παρουσιάζοντας ένα θέαμα που εντυπωσιάζει, ενθουσιάζει και μπορεί να γίνει αντιληπτό από όλες τις ηλικίες καθώς επικοινωνεί με τους θεατές σε ένα βαθύτερο επίπεδο, στο επίπεδο του υποσυνείδητου και της μνήμης, με την πρώτη γλώσσα του ανθρώπου, τη γλώσσα του σώματος.

Ερμηνεύουν:

Μαξιμιλιανός Γκοντορόζα

Ίριδα Κανδρή

Αντιγόνη Νικολάου

Απόστολος Μαλεμπιτζής

Ιάσονας Παπαματθαίου

Περικλής Τιμπλαλέξης – βιολί

Δημήτρης Δασκαλόπουλος – κιθάρα

Συντελεστές:

Κείμενο: Εύη Γεροκώστα

Σκηνοθεσία: Μαξιμιλιανός Γκοντορόζα

Σκηνικά/Κοστούμια: Ιωάννα Κατσιαβού

Σκηνικά: Άννα Μωραϊτου – Αντώνης Χαζάπης

Μουσική: Μάτα Κούρτη

Ενορχήστρωση: Χρήστος Νικολάου

 Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 16:00 μέχρι και 30 Ιανουαρίου 2016.

Θέατρο Olvio 
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός
Τηλ: 210 3414118 

One Response

  1. ΔΗΜΗΤΡΑ 28 Ιανουαρίου, 2016

Leave a Reply