Ο ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ|ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ

Ο Κάπτεν Χούκ έχει ανοίξει γραφείο ντετέκτιβ, στο Λονδίνο  και αναλαμβάνει διάφορες βρομοδουλειές. Κάποια στιγμή δέχεται μια επίσκεψη όπου ο  άγνωστος συνομιλητής του λέει ότι οι Έλληνες έχουν χτίσει ένα καινούργιο Μουσείο, το Μουσείο της Ακρόπολης και θέλουν να πάρουν τα Ελγίνεια από το Βρετανικό Μουσείο και να τα πάνε εκεί. Του αναθέτει λοιπόν να σαμποτάρει το Μουσείο και να κάνει ότι μπορεί για να το δυσφημίσει στον κόσμο. Ο Κάπτεν Χουκ αποδεικνύεται  χειρότερος από τον πελάτη του και αποφασίζει να βάλει βόμβα στο μουσείο, καταστρέφοντας μια και καλή, τόσο τα αγάλματα όσο και «… αυτούς τους απαίσιους τύπους, τους Έλληνες!»

%cf%80%ce%ae%cf%84%ce%b5%cf%81-%cf%80%ce%b1%ce%bd

Ο Πήτερ Παν και η Τίνκερμπελ έχουν άλλη γνώμη, τον ακολουθούν, φτάνουν στο Μουσείο της Ακρόπολης και ενώ ψάχνουν τον Κάπτεν Χουκ, περνώντας από τις διάφορες αίθουσες, αθαίνουμε και για τα διάφορα εκθέματα, τις Καρυάτιδες, την Ακρόπολη. Κάποια στιγμή τον ανακαλύπτουν, και προσπαθούν να τον εμποδίσουν να πραγματοποιήσει την αποτρόπαια πράξη του. Την κρίσιμη στιγμή σαν από μηχανής Θεός παρουσιάζεται… η κλεμμένη Καρυάτιδα και δίνει την λύση.

Ένα έργο εκπαιδευτικό, διαδραστικό, γραμμένο με πολλή φροντίδα, όπου το βασικό του μήνυμα είναι ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά, αυτά που μας ανήκουν, το Μουσείο της Ακρόπολης ,να διεκδικήσουμε τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Γιατί; Διότι η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι η ταυτότητα και η συνέχειά μας. Αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συντελεστές:Εμπνευστήκαμε αυτή την παράσταση για να βάλουμε τα παιδιά σε μια διαδικασία να ευαισθητοποιηθούν σε ένα θέμα-πυρήνα της πνευματικότητας μας, τα Ελγίνεια μάρμαρα ή πιο σωστά τα Γλυπτά του Παρθενώνα, που η επιστροφή τους παραμένει ένας ατέλειωτος μαραθώνιος”.


Η τέχνη παρακινεί τον άνθρωπο να δει και να σκεφτεί πολύ πιο βαθιά τα προβλήματα γύρω του. Είναι σα να ακουμπά με ένα μαγικό ραβδί τις ευαίσθητες χορδές τις ψυχής. Το Θέατρο είναι η πιο σημαντική εκπρόσωπος της τέχνης. Είναι η τέχνη της άμεσης επικοινωνίας και της μεταφοράς μηνυμάτων. Και μέσα από αυτήν, τα παιδιά θα μάθουν τους “λόγους”  για την επιστροφή των  Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ένα σύγχρονο ελληνικό «Παραμύθι» που ελπίζουμε κάποια στιγμή να γίνει πραγματικότητα.

26640921_capture-limghandler

ΟΙ  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Θοδωρής Ραχιώτης

Σκηνοθεσία – Επιμέλεια Κειμένου: Χάρης Σώζος

Σκηνικά – Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα

Σχεδιασμός φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ

Μουσική: Λεωνίδας Σώζος

Στίχοι: Λεωνίδας Σώζος / Θοδωρής Ραχιώτης

Χορογραφίες / Βοηθός Σκηνοθέτη: Μελίνα Μαρνέρου

 Συμμετοχή στα ομαδικά τραγούδια: Κατερίνα Κυριακού.

Παίζουν:  Διονύσης Μπάστας, Κωνσταντίνος Καραγάνης, Γιάννης Ζωγράφος, Κατερίνα Χιντηράκη, Δημήτρης Πάσιος και Μαριλένα Χατζηνικολαίδου.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90’ (με διάλειμμα)

Προγραμματισμένη  Πρεμιέρα:  9  Οκτωβρίου 2016

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Κάθε Κυριακή στις 3:00 μ.μ

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ

Οργανωμένες παραστάσεις για Σχολεία / Συλλόγους/ παιδικά πάρτυ  κλ. / Τιμή εισιτηρίου:  6  ευρώ

Για πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 2107651910, 6942252554 , 2103412313

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΟΝΕΙΡΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ  Θεατρικά και Καλλιτεχνικά Δρώμενα

Υπεύθυνη Παραγωγής: Μελίνα Μαρνέρου   email:  oneirodiadromes@gmail.comτηλ. 6942252554

Leave a Reply