ΜΙΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

αφηγηματική παράσταση Ένας όμορφος τρόπος να εμπλουτίσουμε τις προσλαμβάνουσες των παιδιών είναι οι αφηγηματικές παραστάσεις που συνδυάζουν την αφήγηση, με τη μουσική και την κίνηση του σώματος, εκφράσεις που είναι έμφυτες στα μικρά παιδιά και γι’ αυτό τις λατρεύουν.

Αυτή την Κυριακή, 12 Μαρτίου, στις 12 το πρωί, στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης Νέων Πολιτεία (Κύπρου 53, Πετρούπολη) η ομάδα αφήγησης Anasa θα παρουσιάσει την αφηγηματική παράσταση «Η Σοφία της Γης» που περιλαμβάνει τρία παραμύθια με ζωντανή μουσική. Τρία παραμύθια που ξεκινούν από τη μουσική και την κίνηση του σώματος και μας ταξιδεύουν ως την Αφρική όπου ζώα, άνθρωποι και στοιχεία της φύσης μοιράζονται τις ιστορίες τους. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί γίνεται έκλειψη; Είναι δυνατόν μια μικρή αράχνη να κατακτήσει τη σοφία όλου του κόσμου; Πώς μπόρεσε ένα παιδί να γίνει βασιλιάς έχοντας μόνο μία βελόνα; Αυτά και άλλα πολλά θα μάθουν μικροί και μεγάλοι που θα παρακολουθήσουν την παράσταση.

2015-04-05-afigisi-14

Η ομάδα Αφήγησης Παραμυθιών ANASA αποτελείται από τους Μιχάλη Αφολάνιο (ηθοποιό-εμψυχωτή-μουσικό) και Χρύσα Λογοθέτη (εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού-εκπαιδευτικό). Δημιουργήθηκε το 2014 και ανήκει στην οικογένεια του ANASA Cultural Center. Στόχος της είναι μέσω της αφήγησης παραμυθιών, και με συνδυασμό άλλων τεχνικών όπως η παντομίμα, ο θεατρικός κλόουν και η εμψύχωση κούκλας, να ανοίξει έναν διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ των λαών. Η λέξη «Anasa» στα σουαχίλι σημαίνει «χαρά της ζωής».

Συντελεστές:
Μιχάλης Αφολάνιο: αφήγηση, εμψύχωση παραμυθιού, μουσική
Χρύσα Λογοθέτη: αφήγηση, εμψύχωση παραμυθιού, μουσική

Διάρκεια: 1 ώρα

Τόπος: Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων Πολιτεία, Κύπρου 53, Πετρούπολη

Ώρα: 12.00

Είσοδος: 5 ευρώ

http://www.anasa.org.gr/narration/sofia-tis-gis-march/

fb event:  https://www.facebook.com/events/1412866422099387/

Leave a Reply