Ο ΒΙΤΑ ΚΑΙ Η ΜΙΝΗ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗ

Το Θέατρο Αμιράλ φιλοξενεί τη θεατρική σεζόν 2013-2014 τη μεταφορά του παιδικού βιβλίου της Κατερίνας Μανανεδάκη “Ο Βίτα και η Μίνη κυνηγούν μια βιταμίνη”, με την υποστήριξη του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη. Το έργο θα ξετρελάνει τους μικρούς με την ζωντάνια των πρωταγωνιστών επί σκηνής ενώ παράλληλα θα τους δώσει ένα εκπαιδευτικό μάθημα για τις καλές και κακές διατροφικές συνήθειες. Πρόκειται για μια εμπλουτισμένη μεταφορά του βιβλίου στη θεατρική σκηνή από την ίδια τη συγγραφέα, ώστε το πρωτότυπο κείμενο να απευθύνεται σε μεγαλύτερο εύρος ηλικιών.
Ένα όμορφο, μα ζωηρό αγόρι και ένα γλυκό, μα ατακτούλικο κορίτσι, μπλέκουν σε μια περιπέτεια, με την κυρία Καλή Υγεία να θέλει να τους προστατεύσει αλλά και να τους θωρακίσει από ανεπιθύμητους εισβολείς και την κυρία Κακή Διατροφή να προσπαθεί να τους παρασύρει σε… συνήθειες κακές, που φέρνουν χίλιες δύο συμφορές!  
Η Ιστορία ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Αμιράλ, με την υπογραφή των θεατρικών επιχειρήσεων Λιβαδά, με πολύ χορό, μουσική, τραγούδια, χρώματα και δυνατά γέλια. Τα παιδιά μιλάνε και παίζουν με τους ηθοποιούς και μαθαίνουν να λένε ναι στα υγιεινά και όχι στα ανθυγιεινά. Χαμογελούν πλατιά με τις περιπέτειες του Αυγουλάκη, του Λιπάκη, του Ζαχαρόσακου, της Γαλατένιας της Λαχανούλας και του Καθρέφτη που όλα τα ξέρει κι όλα τα μαρτυρά, κι άλλων πολλών που… θα είναι έκπληξη! Θεατρικό παιχνίδι, όμορφες εικόνες, εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό ταυτόχρονα, γεμίζει κέφι μικρούς και μεγάλους.
Την παράσταση σκηνοθετεί η Νανά Νικολάου, με την πολύχρονη εμπειρία της στο χώρο της εκπαιδευτικής θεατρικής σκηνής. Το θεατρικό έργο εμπλουτίζεται με τη μουσική του Κωνσταντίνου Παγιάτη, τις χορογραφίες της Χριστιάνας Κουλιζάκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, και τους φωτισμούς της Μελίνας Μάσχα. Πρωταγωνιστούν ο Αλέξανδρος Αμερικάνος, η Ηλιάννα Έμμα, η Ελευθερία Ευθυμιάτου, ο Στέλιος Κέλερης, ο Γιάννης Μίνως και η Ειρήνη Μπαριτάκη.

Η συγγραφέας του βιβλίου και της θεατρικής διασκευής, Κατερίνα Μανανεδάκη, έχει γράψει οκτώ μυθιστορήματα και δύο παιδικά βιβλία τα οποία έχουν γίνει μπεστ σέλερς και κάποια έχουν μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες. Είναι δημοσιογράφος, έχει εργαστεί στο Mega Channel, στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση του Ant1, του Star Channel, στο περιοδικό τύπο καθώς και σε εκδόσεις υψηλής αναγνωσιμότητας και κυκλοφορίας.

Πληροφορίες για το έργο και τους συντελεστές της παράστασης μπορείτε να δείτε στα www.bitakaimini.gr και ww.facebook.com/bitakaiminigr και για το θέατρο στο www.amiral.gr

Κάθε Κυριακή στις 11 και στις 3!

Αμιράλ
Αμερικής 10, Κολωνάκι
Τηλ.: 2103639385  

Leave a Reply