ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Παραμύθι χωρίς όνομαΤο “Παραμύθι χωρίς όνομα” της Πηνελόπης Δέλτα, μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 12:30 στο θέατρο Παραμυθίας.

Ο γέρο- βασιλιάς Συνετός πεθαίνει και αναθέτει στον γιο του, τον νέο βασιλιά Αστόχαστο να κυβερνήσει τη χώρα. Ο βασιλιάς Αστόχαστος και η γυναίκα του βασίλισσα Παλάβω μαζί με τις κόρες τους τις βασιλοπούλες, Ζήλιω και Πικρόχολη, με τον αντικαγκελάριο και τους παλατιανούς συμβούλους ρίχνουν έξω τη χώρα, η οποία πτωχεύει και οι κάτοικοί της αναζητούν εργασία σε άλλες πατρίδες καθώς η χώρα τους πια δεν μπορεί να τους προσφέρει εργασία και ελπίδα.

Παραμύθι χωρίς όνομα2

Τότε αναλαμβάνει το βασιλόπουλο, ο γιος του Αστόχαστου, και προτείνει σε όλους τους πολίτες να εργαστούν τίμια και ευσυνείδητα καλλιεργώντας την ίδια τους τη γη. Σ’ αυτή την πρωτοβουλία σύμμαχος του βασιλόπουλου είναι όλοι οι πολίτες, έτοιμοι να σταθούν στο πλευρό του, και να εργαστούν με εντιμότητα και ευσυνειδησία, προκειμένου η χώρα τους να ανασυγκροτηθεί και να γίνει μια νέα και υγιής πατρίδα για όλους.

Παραμύθι χωρίς όνομα6

Η ευαίσθητη συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα, επίκαιρη όσο ποτέ, μας ταξιδεύει σε μια χώρα γεμάτη από φαντάσματα, μύθους και άγρια θηρία και ταυτόχρονα γεμάτη από χρώματα, φως και αγάπη για την πατρίδα μας, την πατρίδα της που τόσο πολύ αγάπησε, που τόσο πολύ πίστεψε σ’ εκείνη, που την ευεργέτησε και που για πάντα θα μείνει στ’ αυτιά όλων ο ήχος της αγάπης για μια κοινωνία ελεύθερη, γεμάτη από το φως και τη μαγεία των παραμυθιών της.

Παραμύθι χωρίς όνομα3

Η παράσταση είναι βραβευμένη από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στα πλαίσια του Πρώτου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραμυθιού.

Παραμύθι χωρίς όνομα4

«Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα

Θεατρική απόδοση – Σκηνοθεσία: Αλμπέρτα Τσοπανάκη

Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Αντωνόπουλος

Σκηνικά – Κουστούμια – Σχεδιασμός φωτισμών: Τάκης Μελίδης

Ζωντανά στη σκηνή: Κρουστά: Νίκος Τουλιάτος

Ακορντεόν: Αλίκη Ζωγράφου

Παίζουν (αλφαβητικά): Βασίλης Ασημάκης, Αλίκη Ζωγράφου, Αγγελική Παντερμαλή, Νατάσα Παντερμαλή, Γιούλη Παπανελοπούλου, Άκης Συνετός, Ζωή Τριανταφυλλίδη.

Παραμύθι χωρίς όνομα5

Πληροφορίες

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:30

Πρεμιέρα: 25 Νοεμβρίου 2018

έως 31 Μαΐου 2019

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 8 ευρώ

1 ευρώ από κάθε εισιτήριο θα δοθεί στο ίδρυμα « η καρδιά του παιδιού».

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Θέατρο Παραμυθίας

Παραμυθιάς 27 και Μυκάλης, ΤΚ 10435 Κεραμεικός.

Τηλ. Κρατήσεων: 210-3457.904 και 6974646343.

Leave a Reply