«ΜΥΡΤΙΣ»: ΜΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

φωτό6ΜύρτιςΜια ενδιαφέρουσα παράσταση με λόγο, μουσική και χορό και τίτλο «Μύρτις, η σιωπή μετά το φως» παρουσιάζουν οι μαθητές διαφορετικού τύπου Λυκείων, την Κυριακή 23 Απριλίου, ώρα 8.30 μ.μ., στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256).

Είναι ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία με οδηγό το Θουκυδίδη και το Βοκκάκιο, με έμπνευση τη Μύρτιδα, τη νεαρή που έζησε το χρυσό 5ο αιώνα του Περικλέους και πέθανε όπως κι εκείνος από το μεγάλο λοιμό στην αρχαία Αθήνα (μεταξύ του 430 και του 426 π.Χ.). Συμβολίζει τη ζωή, την αθωότητα αλλά και την ελπίδα που δεν σβήνουν και δεν χάνονται, όσες ανατροπές και συμφορές κι αν ενσκήψουν, όπως συνέβη με το τέλος της ακμαίας εποχής της Αθήνας.

Ακολουθώντας τα φανταστικά βήματα της εντεκάχρονης αρχαίας Αθηναίας, οι χαρισματικοί έφηβοι, που συμμετέχουν στη πολυσύνθετη παράσταση, μας μεταφέρουν μέσα στο χρόνο, σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας του ανθρώπινου πολιτισμού (5ος αιώνας π.Χ. / Αναγέννηση). Προβάλλουν τα δικά τους ερωτήματα για τον άνθρωπο μέσα από την υπαρξιακή του αναζήτηση ανά τους αιώνες.

Η παράσταση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διασχολικού πολιτιστικού προγράμματος του Ειδικού Λυκείου Ιλίου: «Ο αντίκτυπος του ήχου» έχει την υπογραφή του Τάκη Λουκάτου (σκηνοθεσία, διδασκαλία λόγου, επιμέλεια κίνησης χορογραφίας και εικαστική επιμέλεια). Μαζί με τον Τάκη Λουκάτο η Μαίρη Λευκάρου έχει κάνει τη χορογραφία ιστορικών χορών- μπαλέτο και η Έλλη Αβραάμ τη σύγχρονη χορογραφία. Στο ρόλο της Μύρτιδας η Θάλεια Τσιακάλου, απόφοιτος του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα. Στο πιάνο η Φιλιώ Κρεμμύδη και στα κρουστά ο Γιάννης Μεγαλούδης.

μαθητές

Πληροφορίες: 

«Μύρτις, η σιωπή μετά το φως»

Κυριακή 23 Απριλίου, ώρα 8.30 μ.μ.

Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256)

Συμμετέχουν τα σχολεία: Ειδικό Γενικό Λύκειο Ιλίου, Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα (χορεύουν οι μαθήτριες της Α΄ χορού, ερμηνεύουν οι μαθητές της Γ΄ Θεάτρου) και 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα

Συμπράττουν φιλικά ο βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Παντελής Ψύχας και η υψίφωνος Άννα Παπαναστασοπούλου

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη (χορηγία) του Θεάτρου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Leave a Reply