Ο ΨΕΥΤΗΣ ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΥΘΟΙ…

Η θεατρική ομάδα ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ έρχεται για μόνο 2 εμφανίσεις στην Αθήνα και παρουσιάζει την παράσταση «Ο Ψεύτης Βοσκός και άλλοι μύθοι»!

5 μύθοι του Αισώπου, διαχρονικοί και εξαιρετικά επίκαιροι, διδακτικοί αλλά και εξαιρετικά διασκεδαστικοί θα παρουσιαστούν στο αθηναϊκό κοινό στο ΙΣΟΓΕΙΟ-ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ, στο κέντρο της Κηφισιάς (Αγίου Δημητρίου 14, Κηφισιά, κάτω από το καφέ Μέντα) το Σάββατο 14 Μαΐου, ώρα:18:00 το απόγευμα και την Κυριακή 15 Μαΐου, ώρα 12 το μεσημέρι. 

Επί σκηνής τρεις ηθοποιοί που μεταμορφώνονται σε περισσότερους από δέκα διαφορετικούς χαρακτήρες-ήρωες των παραμυθιών του παππού Αισώπου- αξιοποιώντας μάσκες, μουσικά όργανα, τραγούδι και διαδραστικό παιχνίδι! Η παράσταση μεταφέρει, με θεατρικότητα και κίνηση, με διαδραστικά θεατρικά παιχνίδια και με αμεσότητα, τα παραμύθια Ο ψεύτης βοσκός, Η γαλατού, Οι δύο τράγοι, Η αλεπού και τα σταφύλια, Οι δύο φίλοι και η αρκούδα, που συναρπάζουν παιδιά κάθε ηλικίας.

ΨΕΥΤΗΣ ΒΟΣΚΟΣ -2

Με ρυθμό και εναλλαγές που ξαφνιάζουν, με λόγο που κινητοποιεί τη σκέψη και το συναίσθημα, τα παραμύθια της παράστασης βιώνονται συμμετοχικά από τα παιδιά. Η δράση σταματά για να προσφέρουν οι θεατές τη δική τους ματιά σχετικά με την εξέλιξη της κάθε ιστορίας, ενώ στο τέλος της παράστασης οι μικροί θεατές γίνονται και οι ίδιοι ηθοποιοί.  Ανεβαίνουν στη σκηνή και με την εμψύχωση των ηθοποιών ζωντανεύουν τον μύθο της παράστασης που τους έκανε μεγαλύτερο νόημα!

«…Να προσφέρουμε φρέσκο αέρα του δάσους!  Να τον συσκευάζουμε σε μπαλόνια και να τον πουλάμε στην πόλη!…» Δυο οδοιπόροι, μια αρκούδα, μια αλεπού, δύο τράγοι, ένας βοσκός, δύο σταφύλια και πολλοί ακόμη χαρακτήρες ξεπηδούν μέσα από τους μύθους του Αισώπου για να προσφέρουν αέρα της εξοχής, αλλά επίσης γνώση και εμπειρία πολύτιμη, από τον κόσμο της φύσης και των ζώων.

ΨΕΥΤΗΣ ΒΟΣΚΟΣ -3

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 λεπτά | για παιδιά από 3 ετών

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 8 ΕΥΡΩ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6947 421 432

Οι συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος

Διασκευή: Σάκης Σερέφας* | Σκηνογραφία: Μαγδαλινή Σίγα |Κοστούμια: Ιωάννα Παγιατάκη

Κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά | Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη

Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου | Διδασκαλία τραγουδιών: Έλσα Μουρατίδου

Διδασκαλία κρουστών: Δημήτρης Ράπτης | Φωτογραφία: Άρης Ράμμος

Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου

Παραγωγή: Μικρός Βορράς

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Μάρκος Τότσκας 

*για τη συγγραφή ορισμένων μύθων συνεργάστηκε δημιουργικά όλη η ομάδα 

Leave a Reply