ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ|ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Με το ξεκίνημα του καλοκαιριού, η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει το πρωτότυπο και ψυχαγωγικό διαδραστικό πρόγραμμα Παρέα με τη μουσική για παιδιά 7-12 ετών.

Μέχρι και τις 10 Ιουνίου τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο καλοκαιρινό camp που σχεδίασε και θα ξεκινήσει στις 21 Ιουνίου, ημερομηνία που συμπίπτει με την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής!

Μετά τα επιτυχημένα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά της προγράμματα, η Βιβλιοθήκη καλεί για πρώτη φορά τους μικρούς της φίλους να περάσουν μία ή περισσότερες μέρες ή ακόμα και 2 εβδομάδες, μέσα στις δροσερές της εγκαταστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής. Και υπόσχεται ότι και αυτή η εμπειρία θα τους μείνει αξέχαστη!

Greek_Instruments

Το καλοκαιρινό camp της Μουσική Βιβλιοθήκης είναι ένα τρίωρο καθημερινό εργαστήριο, που, με κεντρικό άξονα τη μουσική, περιλαμβάνει το χορό, τη γνωριμία με την ιταλική γλώσσα μέσω της μουσικής και την κατασκευή οργάνων-παιχνιδιών που προέρχονται από την αρχαία ελληνική μουσική. Κάθε μέρα της εβδομάδας, οι μικροί μας επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό είδος χορού, ένα καινούριο ιταλικό τραγούδι και ένα νέο μουσικό όργανο.

Η μέρα ξεκινάει με χορό σε ήπιους ρυθμούς, που στην πορεία ζωηρεύουν μέσα από την εκτέλεση σύγχρονων χορών όπως zumba, break dance και contemporary dance, για να καταλήξουν σε χαλαρωτικούς ρυθμούς μέσα από ασκήσεις yoga. Στη συνέχεια, τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με την ιταλική γλώσσα, ακούγοντας και τραγουδώντας ιταλικές φωνητικές συνθέσεις από την όπερα έως και το ελαφρό τραγούδι. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την κατασκευή μουσικών οργάνων-παιχνιδιών που σχετίζονται με την αρχαία ελληνική μουσική, χρησιμοποιώντας χρώματα, πηλό, χαρτί και ανακυκλώσιμο υλικό, πάντα Παρέα με τη μουσική.

Φυσικά όλοι οι μικροί μας επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη Μουσική Βιβλιοθήκη και τους θησαυρούς της.

Educational_program

Πού: Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής

Πότε:
1η περίοδος: από Τρίτη 21 έως και Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016
2η περίοδος: από Δευτέρα 27 Ιουνίου έως και Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016

Ώρες: 10.00 – 13.00

Κόστος : 1η περίοδος (4 μέρες): 55 ευρώ, 2η περίοδος (5 μέρες): 70 ευρώ

Μεμονωμένο ημερήσιο εισιτήριο: 15 ευρώ

Δήλωση συμμετοχής και πληροφορίες: Έως 10 Ιουνίου στο τηλέφωνο 210 – 72 82 553 (Δευτέρα έως Παρασκευή 12.30 – 16.30), στο e-mail: gabriellaspano@hotmail.com ή στο fax : 210 – 72 59 196

Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 115 21, Τ. 210 72 82 778, library@megaron.gr 
 
kalokairino

Leave a Reply