ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑΤΑ ΣΕ ΑΦΗΓΗΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗ

Μέσα στις ημέρες των Χριστουγέννων, παρακολουθήσαμε μια υπέροχη συναυλία-παράσταση, για μικρούς και μεγάλους και με χαρά μαθαίνουμε ότι επιστρέφει για δυο ακόμα παραστάσεις, για όσους δεν πρόλαβαν/κατάφεραν να την παρακολουθήσουν τις γιορτές. Να, λοιπόν, η ευκαιρία να φέρετε τα παιδιά σας σε επαφή με τον κόσμο της κλασικής μουσικής και να περάσετε δυο όμορφες ώρες χαλάρωσης.

Μετά, λοιπόν, τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Μουσικά Παραμύθια με την Καμεράτα, Ο Πέτρος και ο Λύκος και η Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον» σε αφήγηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη με τη συνοδεία των  μουσικών της Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και τη βραβευμένη αρχιμουσικό Ζωή Ζενιώδη, τα δυο μουσικά παραμύθια θα ακουστούν σε δύο ακόμα παραστάσεις το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

________________Daniel_Egneus_copy

Το περίφημο μουσικό παραμύθι “Ο Πέτρος και ο Λύκος”, σε λιμπρέτο και μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου. Αποτελώντας ένα ευφάνταστο μουσικό όχημα, μέσω του οποίου τα παιδιά γνωρίζουν τα όργανα της ορχήστρας, οι χαριτωμένες περιπέτειες του μικρού Πέτρου και του κακού λύκου, έχουν χαρίσει στιγμές μουσικής απόλαυσης σε γενιές και γενιές μικρών και μεγάλων.

hqdefault

Η “Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον” είναι ένα υπέροχο έργο για ορχήστρα και αφηγητή, που βασίζεται στην ιστορία του γνωστού Αρκούδου που ήρθε στο Λονδίνο από το Περού. Ο Βρετανός Herbert Chappell χρησιμοποιεί μια σύγχρονη μουσική γλώσσα με ισχυρές δόσεις jazz και πολύ χιούμορ, δημιουργώντας ένα λαμπερό ορχηστρικό πυροτέχνημα. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Στην οθόνη της Αίθουσας «Χρήστος Λαμπράκης» θα ζωντανεύσουν οι αγαπημένοι μας ήρωες  συστήνοντας στα παιδιά την μαγεία της κλασικής μουσικής.

MARKOULAKIS _ZENIODIpetros_lykos13f1[3] copy

Ο μοναδικός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ως αφηγητής μαζί με τους μουσικούς της Καμεράτα- Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής σε μουσική διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδη θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους σε ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο. Ο Σουηδός εικαστικός Daniel Egneus μαζί με την βραβευμένη Ελληνίδα σκηνοθέτη και animator Έφη Παππά ντύνουν οπτικά με τις ατμοσφαιρικές εικόνες τους την εξαιρετική αυτή συναυλία.

Οι τελευταίες συμφωνίες του Μότσαρτ. Η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής (σε όργανα εποχής), μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης 23/11/14

Συντελεστές

Αφηγητής: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Οι Μουσικοί της Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Μουσική Διεύθυνση: Ζωή Ζενιώδη

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ντικράν Οβακιμιάν

Εικονογράφηση: Daniel Egneus

Σκηνοθεσία animation: Έφη Παππά

Εκτέλεση animation : Χρήστος Παπανδρεόπουλος

Οργάνωση παραγωγής : Λήδα Κοζάκη

Διεύθυνση παραγωγής: Όλγα Μαυροειδή

Παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Lykos Productions.

Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης

Διάρκεια παράστασης 90’ με διάλειμμα

Ημέρες και ώρες  νέων παραστάσεων:

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 15:00 και 18:00

Η προπώληση ξεκίνησε στο megaron.gr

http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=3530

και στα εκδοτήρια του Μεγάρου.

Τιμές εισιτηρίων:

30€, 22€, 15€, 9€ και παιδικό με έκπτωση 30%

Φοιτητές, ΑΜΕΑ, Άνεργοι και άνω των 65 ετών 8€

Leave a Reply