Ταξίδια με το… Αερόπλοιο

ΑερόπλοιοΤο Αερόπλοιο δεν είναι ένα απλό βιβλιοπωλείο. Ούτε ένας απλός πολυχώρος. Είναι ένας τόπος στον οποίο το καλό παιδικό βιβλίο συναντά παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς και γίνεται πηγή έμπνευσης και συνάμα παιδαγωγικό εργαλείο που βοηθά στην ανάπτυξη της φαντασίας, στη γνώση και στην έκφραση. Στο Αερόπλοιο το παιδικό βιβλίο τοποθετείται στο κέντρο των βιωματικών δράσεων και εργαστηρίων πολιτιστικού περιεχομένου. Αυτό ήταν και το όραμα των δημιουργών του, μια ζέστη φωλιά στην οποία μικροί και μεγάλοι θα έρθουν ουσιαστικά κοντά με το βιβλίο.

Το ταξίδι του Αερόπλοιου ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο και οι άνθρωποί του δεν παύουν να οραματίζονται και να σχεδιάζουν συνεχώς νέους προορισμούς. Εδώ πραγματοποιούνται καθημερινά εργαστήρια με βασικό σκοπό την επαφή των παιδιών με τον πολιτισμό και την τέχνη. Τα πρωινά εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά από 1-3 ετών και είναι σχεδιασμένα από την παιδαγωγική ομάδα του Αερόπλοιου. Τα απογευματινά εργαστήρια περιλαμβάνουν εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, ρομποτική, messy και sensory play, όλα συνδεδεμένα με τρόπο μαγικό με το βιβλίο. Τα Σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένα σε παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεις, θεματικά πάρτι και πολύ παιχνίδι!

Αγαπημένος χώρος στο Αερόπλοιο; Η παραδεισένια αυλή με τραπεζάκια που περιμένουν τους μικρούς να παίξουν και τους μεγάλους να χαλαρώσουν, απολαμβάνοντας ένα φλιτζάνι τσάι ή τον καφέ τους. Ο αύλειος χώρος εξυπηρετεί τη μεγάλη ανάγκη των παιδιών για εκτόνωση και παιχνίδι, φιλοξενεί περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δράσεις και εξειδικευμένα παιδαγωγικά εργαστήρια, όπως το messy play. Άλλη μια γωνιά που μπορούν να αξιοποιήσουν οι ενήλικοι είναι το πατάρι. Αυτό διαμορφώνεται ειδικά και μπορεί να φιλοξενήσει παρουσιάσεις και συζητήσεις.

Η φιλοσοφία του Αερόπλοιου στηρίζεται στον σεβασμό των αναγκών των παιδιών και της οικογένειας. Οι ανθρώπινες σχέσεις και η προσωπική επαφή αποτελούν τα θεμέλια του. Το μεγάλο όραμα των ανθρώπων του είναι να αναδείξουν τη σημασία του παιδικού βιβλίου και τις δυνατότητές του. Γιατί το βιβλίο είναι ο πιο κατάλληλος και έμπιστος συνοδοιπόρος των γονιών στο μεγάλωμα των παιδιών τους.

Ο δεκάλογος του Αερόπλοιου 

  • Μέσα από τον κόσμο των αισθήσεων τα παιδιά μπορούν να νιώσουν ικανά να εξερευνήσουν τον κόσμο που τα περιβάλλει.
  • Τα παιδιά ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας πρέπει να έχουν πρόσβαση στα βιβλία και σε δραστηριότητες που αφορούν τις αναπτυξιακές τους ανάγκες.
  • Το παιδί είναι ένας ικανός άνθρωπος που μπορεί να δράσει, να εξερευνήσει, να ανακαλύψει και να τοποθετήσει τον εαυτό του στον κόσμο όπως το ίδιο επιθυμεί.
  • Το παιδικό βιβλίο είναι ο πιο έμπιστος φίλος και παιδαγωγός των παιδιών και προσφέρει τη δυνατότητα να δουλευτούν σχέσεις, συναισθήματα, γεγονότα.
  • Παιδί και οικογένεια μπορούν (και πρέπει) να συνυπάρχουν στον χώρο.
  • Η ελεύθερη έκφραση των παιδιών τα εξελίσσει σε δυναμικούς και ελεύθερους ενήλικους.
  • Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ομαλές όταν αναπτύσσονται στο πλαίσιο μιας υγιούς κοινότητας.
  • Οι τέχνες και ο πολιτισμός είναι τα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη των παιδιών.
  • Η οικογένεια είναι μια ομάδα που πρέπει να περιέχεται σε μεγαλύτερες.
  • Η μοναδικότητα του καθενός είναι πλεονέκτημα για την εξέλιξη του συνόλου.

Επικοινωνία

(210) 2928668
info@aeroploio.gr
Τραλλέων 80, 11146 Γαλάτσι

Leave a Reply