Πόλεμος και Ειρήνη: Προδημοσίευση από το νέο βιβλίο των Εκδόσεων Διόπτρα

Πόλεμος και ΕιρήνηΣτο κλασικό αντιπολεμικό έργο “Πόλεμος και Ειρήνη” του Λέοντος Τολστόι αναδεικνύονται η δύναμη της αγάπης και το πάθος του ανθρώπου για ειρήνη. Μια εκπληκτική διασκευή του Μιχάλη Μακρόπουλου για παιδιά έρχεται στις 18 Οκτωβρίου από τις Εκδόσεις Διόπτρα, σε εικονογράφηση της Θέντας Μιμηλάκη.

Το βιβλίο ανήκει στη σειρά των Εκδόσεων Διόπτρα Κλασική λογοτεχνία για νεαρούς αναγνώστεςΗ αξία της κλασικής λογοτεχνίας είναι αδιαμφισβήτητη. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να έχουν τα παιδιά την ευκαιρία να διαβάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας σε μια μορφή που θα τα κάνει να την αγαπήσουν. Με οδηγό τους το κείμενο και την άρτια εικονογράφηση θα ταξιδέψουν σε παλιές εποχές, θα γνωρίσουν και θα επεξεργαστούν θέματα που θα τους δώσουν σημαντικά μαθήματα ζωής, θα εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους και θα διευρύνουν τη φαντασία τους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Πόλεμος και Ειρήνη”: Στη σημερινή Μόσχα, μια νεαρή μητέρα, της οποίας ο άντρας λείπει στον πόλεμο, αφηγείται στα δύο της παιδιά την ιστορία του Πολέμου και της Ειρήνης, του κλασικού αριστουργήματος του Λέοντος Τολστόι. Μέσα από την καθηλωτική αφήγηση του έρωτα του Αντρέι και του Πιερ για τη Νατάσα, ξετυλίγεται η κοινή μοίρα όλων των ηρώων του βιβλίου, που παρασύρονται στη δίνη και στον όλεθρο των Ναπολεόντειων Πολέμων. Ένας ύμνος στο μεγαλείο του ανθρώπου και στην αξία της ειρήνης.

Ανακαλύψτε περισσότερες κλασικές εικονογραφημένες ιστορίες από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Leave a Reply