ΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΑ| ΜΕΛΑΚ, ΜΟΝΟΣ.

Μην ανησυχείς Μελάκ είσαι μαζί μας τώρα, λέει η μικρή μας.

Πρόκειται για μια φράση που είπα εγώ μόλις έκλεισα το βιβλίο και της άρεσε πολύ. H τοσοδούλα μας αισθάνεται ασφάλεια μέσα στο σπιτικό μας  και χαίρεται που το ίδιο μπορεί να αισθάνεται και ένα άλλο παιδάκι με την αδελφούλα του, ο Μελάκ και η Νουρ .

Από τη στιγμή που ο Μελάκ μπήκε στο σπίτι μας, δεν είμαστε μόνοι!

Το πρώτο βράδυ διαβάσαμε την ιστορία του στο κρεβάτι.

Το πρωί, στο τραπέζι της κουζίνας και τις επόμενες μέρες βρήκε ένα κουκλάκι, μέσα στα παιχνίδια της που του μοιάζει και ήρθε με χαρά να μου πει, έλα μαμά να βάλουμε τον Μελάκ στη βαρκούλα.

Βούτηξα μαζί της σε ένα υπέροχο παιχνίδι. Έπειτα από διάφορες περιπέτειες φροντίσαμε τον Μελάκ και την αδελφούλα του και τα καταφέραμε να τους κατευθύνουμε σε μια φιλόξενη γη.

“Ξέρεις Βασιλική μου, η ζωή είναι όμορφη αλλά υπάρχουν στιγμές που συμβαίνουν κάποια πράγματα και δεν μπορούμε πάντα να την απολαύσουμε. Μπορούμε, όμως, να κάνουμε υπομονή, να ελπίζουμε και να ονειρευόμαστε. Μπορούμε να αγωνιζόμαστε για να επιστρέφει το χαμόγελο στα προσωπάκια μας”.

15102343_1109609685813117_1806921121_o

Το βιβλίο “Μελάκ, μόνος” της Αργυρώς Πιπίνη, σε εικονογράφηση Αχιλλέα Ραζή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, είναι μια τρυφερή ιστορία που αν και μιλά για την σκληρή πραγματικότητα “γλιστρά” μέσα σου απαλά γεμίζοντας σε  ανακούφιση στο τέλος.

Γονείς, μην φοβάστε να “εκθέσετε” τα παιδιά σας στην πραγματικότητα!

Η ζωή τα χωρά όλα μέσα της… Ο ίδιος ο άνθρωπος χωρά μέσα του τα πάντα και το σημαντικό είναι να γίνουμε ο ένας για τον άλλον η φιλόξενη χώρα στην οποία ανθίζουν η αγάπη και η αλληλεγγύη.

“… Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό, απ’ το κακό βγαίνει καλό. Μην το ξεχνάς, και πάντα να ελπίζεις…”  

Ευχαριστούμε Αργυρώ Πιπίνη, τυχερά τα παιδιά μας που σας έχουν! Καλή σας ανάγνωση.

Η Σουζάνα Παπαφάγου είναι κλινική ψυχολόγος, ομαδική- οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια. Θα τη βρείτε στο http://kaleidoskopiopsychis.blogspot.gr 

Leave a Reply