ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΤΗΣΗ. ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ

Υποβρύχια ΠτήσηΣήμερα επέστρεψα στο γραφείο μετά από χορταστικές διακοπές! Εκεί με περίμενε μια όμορφη έκπληξη! Ένα παιδικό βιβλίο λίγο διαφορετικό από τ΄άλλα! Ένα βιβλίο από τις εκδόσεις Μάρτης, γραμμένο και εικονογραφημένο από παιδιά! Ένα βιβλίο με τον σουρεάλ τίτλο που -όμως- βγάζει σούπερ νόημα “Υποβρύχια Πτήση”. {Και μια κάρτα για Καλό Καλοκαίρι, ακόμα πιο σουρεάλ, 26 Αυγούστου γαρ, όμως, ναι, θα φροντίσω να βγάλει νόημα!!!}

Στον δεύτερο κύκλο του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής του Μάρτη THERE’S A STORY, η Δέσποινα, η Maia, η Ανάφη, ο Κωνσταντίνος, ο Νίκος, ο Δημήτρης, ο Νικόλας, η Διώνη, η Αφροδίτη, ο Απόστολος κι ο Χαρίλαος, μαθητές από Β’ έως Ε’ Δημοτικού, συναντήθηκαν με τη Βιβιάνα Μηλιαρέση για δώδεκα Δευτέρες. Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων εμπνεύστηκαν ιστορίες, τις έγραψαν, τις επιμελήθηκαν, τις εικονογράφησαν, τις ξαναεπιμελήθηκαν και τις διάβασαν φωναχτά κάνοντας θετικά σχόλια κι ερωτήσεις ο ένας στον άλλο. Παράλληλα με τη συγγραφή και την εικονογράφηση, διάβασαν βιβλία, έκαναν σουρεαλιστικές ερωτήσεις στον εικονογράφο Φίλιππο Φωτιάδη, έμαθαν λέξεις όπως «υποκειμενικότητα» και «ανατροπή», μοιράστηκαν τις πιο αστείες, αλλά και τις πιο ντροπιαστικές, στιγμές της εβδομάδας τους κι ήπιαν πολύ μέλι με τσάι.

Κι έπειτα μας σύστησαν, μέσα από λέξεις και εικόνες, την Ελβίρα και την Kiwi, μας εξήγησαν πώς προκλήθηκε Χάος στο Μπαλέτο, μας ταξίδεψαν με μια Χρονομηχανή, μας έφεραν αντιμέτωπους με έναν Άπληστο Δράκο, μας έκαναν κοινωνούς Τεχνικών Μαφίας, μας πέταξαν ένα Λιχούδικο Δόντι, μας διηγήθηκαν τι έπαθε το Μπλε Πρόβατο, μας πρόσφεραν μια Υποβρύχια Πτήση, μια Φανταστική Περιπέτεια, μια Φεγγαρίσια Ζωή!

Βιβιάνα Μηλιαρέση

Βιβιάνα Μηλιαρέση

Το THERE’S A STORY πιστεύει ότι κάθε παιδί είναι εν δυνάμει συγγραφέας και πως, αν κάποιος σκεφτεί μια ιστορία με το μυαλό του, τότε σίγουρα μπορεί και να τη γράψει με το χέρι του! Απτή απόδειξη, αυτό το διαμαντάκι το οποίο φυσικά τα παιδιά μου ξεκοκάλισαν αμέσως γιατί είναι πιο challenging να γράφει ένα παιδί προς ένα παιδί, κακά τα ψέματα. Αναζητήστε το βιβλίο και δείξτε το στον εν δυνάμει λιλιπούτειο συγγραφέα του σπιτιού σας! Ποιος ξέρει; Ίσως σύντομα δημοσιευτεί και η δική του ιστορία, αν αφιερώσει λίγες ημέρες της χρονιάς του στη δημιουργική γραφή!

Ο τρίτος κύκλος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου (για παιδιά Δ-ΣΤ΄δημοτικού) και την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου (για παιδιά Β-Γ΄δημοτικού).

Τα έσοδα από την πρώτη έκδοση θα διατεθούν για τις υπηρεσίες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Μέριμνα».

Δείτε περισσότερα εδώ και εδώ!

YPOVRYXIA_PTISI_WEB

Leave a Reply