ΣΗΜΕΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ PIZZA ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΡΟΚΑ

Pizza με προσούτο και ρόκαΣήμερα φτιάχνουμε Pizza με προσούτο και ρόκα, μια υγιεινή και πεντανόστιμη συνταγή, χάρη στην οποία και οι μικροί μας φίλοι θα αγαπήσουν αυτό το ξεχωριστό λαχανικό.

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία Ζύμη για Pizza Easy Bake
280 γρ. νερό
15 γρ. ελαιόλαδο
1 μικρό ματσάκι ρόκα
100 γρ. τριμμένη ντομάτα
4-6 φέτες προσούτο
150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βήμα 1: Διαλύουμε τον φάκελο της μαγιάς (που βρίσκεται στη συσκευασία) σε ένα μπολ με το νερό. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το μείγμα και το περιεχόμενο του άλλου μπολ. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα.
Βήμα 3: Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη, σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Βήμα 4: Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη και πλάθουμε σε μπάλες τα 2 ζυμάρια.
Βήμα 5: Βάζουμε τα ζυμάρια σε ένα ταψί, αλειμμένο με ελαιόλαδο, τα σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 6: Ανοίγουμε τα ζυμάρια με τα χέρια μας ή τη βοήθεια πλάστη, απλώνουμε την ντομάτα και τη μισή μοτσαρέλα.
Βήμα 7: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 4-5 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε το προσούτο και την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνουμε για ακόμα 3-4 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τη ρόκα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

https://www.easybake.com.gr/recipes/pizza-me-prosouto-kai-roka/

Leave a Reply