Σήμερα φτιάχνουμε Pizza με προσούτο και ρόκα, μια υγιεινή και πεντανόστιμη συνταγή, χάρη στην οποία και οι μικροί μας φίλοι θα αγαπήσουν αυτό το ξεχωριστό λαχανικό.
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία Ζύμη για Pizza Easy Bake
280 γρ. νερό
15 γρ. ελαιόλαδο
1 μικρό ματσάκι ρόκα
100 γρ. τριμμένη ντομάτα
4-6 φέτες προσούτο
150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βήμα 1: Διαλύουμε τον φάκελο της μαγιάς (που βρίσκεται στη συσκευασία) σε ένα μπολ με το νερό. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το μείγμα και το περιεχόμενο του άλλου μπολ. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα.
Βήμα 3: Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη, σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Βήμα 4: Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη και πλάθουμε σε μπάλες τα 2 ζυμάρια.
Βήμα 5: Βάζουμε τα ζυμάρια σε ένα ταψί, αλειμμένο με ελαιόλαδο, τα σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 6: Ανοίγουμε τα ζυμάρια με τα χέρια μας ή τη βοήθεια πλάστη, απλώνουμε την ντομάτα και τη μισή μοτσαρέλα.
Βήμα 7: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 4-5 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε το προσούτο και την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνουμε για ακόμα 3-4 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τη ρόκα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
https://www.easybake.com.gr/recipes/pizza-me-prosouto-kai-roka/