ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΑ

παιχνίδια για πεντάχροναΚάθε νήπιο που σέβεται τον εαυτό του βαριέται τα παιχνίδια του πολύ γρήγορα και αρχίζει τη γκρίνια. Χρησιμοποιούμε, λοιπόν, τη φαντασία μας και αυτοσχεδιάζουμε, δημιουργώντας πέντε παιχνίδια για πεντάχρονα με ό,τι έχουμε στο σπίτι μας:

  1. Βεστιάριο

Όταν, σε κάθε αλλαγή σεζόν, τακτοποιούμε τα ρούχα μας, πολλές φορές χαρίζουμε ή πετάμε αυτά που δεν μας αρέσουν ή δεν μας κάνουν πια. Διαλέξτε μερικά από αυτά και βάλτε τα σε ένα κουτί, που θα έχει επάνω του μια ταμπέλα “Βεστιάριο”. Τα παιδιά αγαπούν πολύ τις μεταμφιέσεις και περνούν ώρες μπροστά στον καθρέπτη χαζεύοντας τον άλλο τους εαυτό. Ένα παλιό πουκάμισο, ένα μαντίλι, μια φούστα που μπορεί να γίνει φόρεμα, παλιά γυαλιά, καπέλα και πολλά άλλα, θα δημιουργήσουν νέους ήρωες και νέες ιστορίες!

2. Παίζοντας με ρολά

Ένα πράγμα που έχουμε οπωσδήποτε στο σπίτι και κάνει θαύματα είναι τα… ρολά. Ρολά παντός τύπου, από χαρτί κουζίνας ή χαρτί τουαλέτας, μπορούν να γίνουν η βάση για τις πιο πρωτότυπες χειροτεχνίες και κατασκευές. Για παράδειγμα, κολλήστε το ένα με το άλλο και φτιάξτε έναν μεγάλο σωλήνα που μπορείτε να στερεώσετε στον τοίχο. Αφήστε τα παιδιά σας να περνάνε πράγματα από μέσα (μπαλάκια ή αυτοκίνητα). Αυτή η εμφάνιση-εξαφάνιση δίνει στη συγκεκριμένη δραστηριότητα όλο το γούστο! Φτιάξτε ακόμα πρωτότυπα μουσικά όργανα ή οχήματα ή κάστρα. Χρησιμοποιήστε τα ως… ρόλεϊ στα μαλλιά της κόρης σας, στερεώνοντάς τα με τσιμπιδάκια, και παίξτε κομμωτήριο!

  1. Ολυμπιακοί Αγώνες

Χρησιμοποιείστε απλά αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι σας και φιλοξενήστε Ολυμπιακούς Αγώνες στο σαλόνι σας, αφού, φυσικά, απομακρύνετε τα εύθραυστα αντικείμενα.

Μπόουλινγκ: Βάλτε στη σειρά άδεια μπουκάλια νερού και προσπαθήστε να τα ρίξετε όλα με μία μικρή μπάλα
Χόκεϊ επί χαλιού: Χρησιμοποιήστε μία μαλακή μπάλα και σκούπες για μπαστούνια
Βόλεϊ: Τεντώστε ένα κομμάτι σπάγκο ή νήμα ανάμεσα σε δύο καρέκλες. Χτυπήστε ένα μπαλόνι μπρος και πίσω προσπαθώντας να το περάσετε πάνω από το σπάγκο ενώ κάθεστε.

  1. Παγίδες

Φτιάξτε μόνοι σας παγίδες τύπου λέιζερ, χωρίς λέιζερ. Πώς: Δέστε κομμάτια κόκκινου νήματος στη μία άκρη του μπαλκονιού και κολλήστε τα στον απέναντι τοίχο. Ζητήστε από τα παιδιά να περάσουν ανάμεσα, χωρίς να ακουμπήσουν το νήμα.

  1. Σπιτάκια και κάστρα

Με μαξιλάρια, στρωματάκια, σεντόνια και κουβέρτες, τα παιδιά φτιάχνουν φανταστικά σπίτια και κάστρα που φωτίζουν με φακούς ή φωτάκια. Αφήστε τα να τα διακοσμήσουν με τα πράγματά τους και, γιατί όχι, να κοιμηθούν ένα βράδυ εκεί!

Περιμένουμε και τις δικές σας ιδέες για παιχνίδια για πεντάχρονα! Καλή διασκέδαση!

Leave a Reply