ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ CHILLI PEPPER ΠΟΥ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

rndr_782x440Ένα νέο παιχνίδι- πρόκληση έχει αναστατώσει τη Γαλλία. Οι μαθητές παίρνουν στο σχολείο καυτερές πιπεριές (εξ ου και η ονομασία «chili pepper»), τις ανοίγουν, τις τρίβουν και ρίχνουν ό,τι μένει μέσα στα μάτια ή το στόμα ανυποψίαστων συμμαθητών τους.

Η γαλλική αστυνομία προειδοποιεί για τη νέα πρόκληση που φυσικά εμφανίζεται κατά κόρον στα social media των παιδιών και εξαπλώνεται στα σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές στη βόρεια περιοχή Pas-de-Calais έχουν εκδώσει προειδοποίηση για τους γονείς και εξηγούν ότι κάποιοι μαθητές παίρνουν στο σχολείο καυτερές πιπεριές και αφού τις τρίψουν ρίχνουν το μείγμα στα μάτια και το στόμα συμμαθητών τους. Ορισμένοι μάλιστα τρίβουν την ουσία από τις καυτερές πιπεριές στο δέρμα τους με αποτέλεσμα να παθαίνουν σοβαρά εγκαύματα.

«Δεδομένου ότι η πρόληψη παραμένει η αποτελεσματικότερη μέθοδος για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, είναι απαραίτητο να μιλήσουμε ανοιχτά με τους νέους για τους κινδύνους του παιχνιδιού. Να είστε προσεκτικοί», αναφέρει η προειδοποίηση προς τους γονείς.

Γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τουλάχιστον 3 μαθητές υπέστησαν εκγαύματα αφού έπαιξαν το επικίνδυνο παιχνίδι στην κοινότητα Romilly-sur-Seine. Δύο από αυτούς είχαν υποστεί εγκαύματα.

Πηγή: RT

Leave a Reply