ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ (ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ) ΣΕ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΦΑΛΤΣΟ

IMG_20200507_160858Η Δάφνη είναι ηθοποιός και τραγουδίστρια και η δασκάλα χορωδίας (μαζί με την Μαριλένα Τριανταφυλλίδου) της κόρης μου. Καθόλη τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω κορονοϊού, μαζί με τον άντρα της και τον γιο της, αλλά και τη μαμά της, οργάνωναν φανταστικές μουσικές περφόρμανς κατ’ οίκον και μας κρατούσαν συντροφιά. Και τώρα που μπορούμε να κινηθούμε λίγο πιο ελεύθερα και πάντοτε με προσοχή, η Δάφνη Καμμένου και ο Δημήτρης Χρυσομάλλης μάς καλούν σε κήπους και όμορφες πλατείες! Ζάππειο, Πλατεία Αγίας Μαρίνας, Πλατεία Κιτσίκη, Πάρκο Ελευθερίας, αυτή την εποχή είναι όλα ανθισμένα και μας προσκαλούν να γιορτάσουμε! Δεν μιλάμε φυσικά για πάρτι 300 ατόμων, αλλά για παιδικές γιορτές και μαζώξεις γεμάτες τραγούδι και χορό για λίγα παιδιά και με όλα τα μέτρα προστασίας και ασφαλείας. Η κιθάρα του Δημήτρη μάς δίνει το ρυθμό κι η Δάφνη στο τραγούδι είναι ασταμάτητη! Θέλετε να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε αγαπημένα τραγούδια που έχουν μια θέση στην καρδιά μικρών και μεγάλων παιδιών; Θέλετε να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας και τους φίλους τους; Για δείτε τι κάνει η ομάδα Φάλτσο!

67692281_10219579992428130_406641284472635392_o

Καλημέρα, Δάφνη! Θες να μας συστήσεις την ομάδα σας;

Γεια σου, Πελιώ! Ευχαριστούμε πολύ που θέλεις να μας γνωρίσεις! Είμαστε η ομάδα Φάλτσο. Ο Δημήτρης παίζει ηλεκτρική, τζαζ και κλασική κιθάρα κι εγώ τραγουδάω. Υπό κανονικές συνθήκες, θα μας συναντούσες τα απογεύματα σε σχολεία σε όλη την Αθήνα να παίζουμε μουσική και να τραγουδάμε με παιδιά από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά, αξιοποιούμε τον δημόσιο χώρο για τις συναντήσεις μας! Επίσης, μας αρέσει να φτιάχνουμε μουσικά βίντεο με παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας προσαρμοστήκατε αμέσως στα νέα δεδομένα ως καλλιτέχνες. Θέλεις να μας πεις τι κάνατε;

Η ξαφνική διακοπή των συναντήσεων μας με τις ομάδες μας ήταν η αφορμή για να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία που είναι η δεύτερη αγάπη του Δημήτρη. Το home studio που ευτυχώς είχε προλάβει να εξοπλίσει κατάλληλα μας χρησίμευσε ώστε να μην χάσουμε την επαφή μας με τους μαθητές μας. Καταλάβαμε γρήγορα ότι στην περίπτωση της μουσικής δεν είναι εύκολο να συγχρονιστούν τα παιδιά εξ αποστάσεως. Αποφασίσαμε λοιπόν να φτιάχνουμε μουσικά video και να τα ανεβάζουμε στο κανάλι μας στο YouTube.

IMG_20200504_200139

Μετά την άρση των σκληρών περιοριστικών μέτρων, μπορείτε να μας μεταδώσετε τη χαρά και εκτός οθόνης. Θέλεις να μας μιλήσεις για τις πρωτοβουλίες που αναλάβατε, χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά σας;

Όταν ανακοινώθηκε επίσημα ότι οι ανοιχτοί χώροι θα είναι προσβάσιμοι χωρίς περιορισμό ήδη πολλά παιδιά έπαιζαν κι έκαναν ποδήλατο στις πλατείες της Αθήνας. Οδηγούμενη από την ανάγκη που ένιωσα ότι θα υπάρξει για κάτι πιο οργανωμένο αλλά και από τη δική μας ανάγκη και επιθυμία να δουλέψουμε, σκέφτηκα να επικοινωνήσω με όλους όσους γνωρίζουν τη δουλειά μας και να τους προτείνω να φτιάξουμε νέες ομάδες, έξω στον καθαρό αέρα! Έτσι κι έγινε! Ήδη από τις 4 Μαΐου παίζουμε και τραγουδάμε στις γειτονιές της Αθήνας.

Πώς βλέπεις το μέλλον του θεάματος στην εποχή του κορονοϊού; Τι σε φοβίζει ως μαμά και τι ως καλλιτέχνιδα;

Πιστεύω ότι η τέχνη, το ζωντανό θέαμα και η καλλιτεχνική εκπαίδευση και έκφραση είναι βασικές ανθρώπινες ανάγκες. Σε ό,τι αφορά τα παιδιά όπου είναι στραμμένο το ενδιαφέρον μας, ακόμη περισσότερο! Είναι απόλυτη ανάγκη τα παιδιά με ασφάλεια να συνδέονται ζωντανά με άλλους συνομήλικους στο πλαίσιο της ομάδας. Η μουσική προσφέρεται και συνδυάζει την καλλιτεχνική έκφραση και την σωματική και συναισθηματική εκτόνωση. Θα πρέπει να βρεθούν νέοι τρόποι ώστε να επιβιώσουν οι ανεξάρτητοι φορείς που παράγουν αυτό το έργο. Ως μαμά φοβάμαι την υπερέκθεση στο ίντερνετ. Ως καλλιτέχνης φοβάμαι την αδιαφορία.

Πώς ένιωσες με τον αποκλεισμό των “art workers” από τα πρώτα μέτρα στήριξης των πληττόμενων από την COVID;

Είμαι από τους τυχερούς που θα πάρουν το επίδομα ειδικού σκοπού λόγω ενσήμων από το 2019. Τότε δούλευα για τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Έχουν αποκλειστεί χιλιάδες επαγγελματίες καλλιτέχνες κι αυτό με στενοχωρεί πολύ. Με στενοχωρεί εξίσου ότι πολλοί άνθρωποι έχουν μείνει αβοήθητοι. Πιστεύω στην αλληλεγγύη και μέχρι στιγμής έχω βιώσει την στήριξη από όσους μπορούν να με στηρίξουν. Εγώ με τη σειρά μου ένιωσα καλά μέσα στην καραντίνα προσφέροντας ό,τι μπορώ όπου ένιωσα ότι υπάρχει ανάγκη.

IMG_20200505_180256

Γιατί θα πρότεινες σε έναν γονιό να σας επιλέξει για τη διασκέδαση ή το πάρτι του παιδιού του;

Επειδή, από όσο μας έχουν πει οι γονείς που ήδη μας γνωρίζουν, έχουμε έναν δικό μας αυθεντικό, τρυφερό και αστείο τρόπο να προσεγγίζουμε τα παιδιά. Επειδή είμαστε εναντίον της άσκησης γοητείας κι αυτό μάλλον αρέσει στα παιδιά, αφού βλέπουμε ότι έτσι κερδίζουμε την εμπιστοσύνη τους. Επειδή δεν αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας ως διασκεδαστών. Κάθε άλλο· ενθαρρύνουμε συνέχεια τα παιδιά, προτείνοντας τρόπους να συμμετέχουν δημιουργικά. Επειδή χαιρόμαστε πολύ όταν κάποιο παιδί μας ζητάει να πούμε όλοι μαζί ένα τραγούδι. Επειδή χαιρόμαστε πολύ όταν βλέπουμε τα παιδιά να συντονίζονται και να απολαμβάνουν την χαρά της μουσικής και του ρυθμού! Επειδή είμαστε καλοί μουσικοί και τραγουδιστές και παίζουμε ωραία τραγούδια που αρέσουν σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους. Είναι win win!!!

Τι άλλο θέλεις να μας πεις που δεν σ’το ρωτήσαμε;

Θέλω να σας πω ότι σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και σας περιμένουμε στις πλατείες και τα πάρκα!

IMG_20200507_160736

Κάθε απόγευμα στις 18:00 μ.μ. ο Δημήτρης και η Δάφνη μας περιμένουν όλους στην πλατεία της γειτονιάς μας για τραγούδια χορούς και τριαλαριλαρόμ! Έξω στον καθαρό αέρα, μικρές ομάδες παιδιών τραγουδούν και χορεύουν που είναι η καλύτερη συνταγή για ευτυχία! Το μάθημα ξεκινάει με ζέσταμα, διατάσεις και αναπνοές και συνεχίζεται με τραγούδι και κίνηση! Ασκήσεις ομάδας, ασκήσεις αναπνοής, ρυθμός και χαρά! Τραγούδια από διάσημα musical της Disney, αγαπημένοι Έλληνες τραγουδοποιοί, ροκ μπάντες, κλασσικά χορωδιακά και δικά σας αγαπημένα τραγούδια στο ρεπερτόριο! Όλα γίνονται με πολύ διασκεδαστικό τρόπο μέσα από παιχνίδια. Η ζωντανή μουσική, η κιθάρα του Δημήτρη δηλαδή, μας δίνει το ρυθμό! Είναι σίγουρο ότι σε πολύ λίγο τραγουδάμε και θα χορεύουμε γεμάτοι αυτοπεποίθηση!

Πρόγραμμα δράσης:

  • Δευτέρα και Παρασκευή, Πλατεία Κιτσίκη, Κολωνάκι [και 19:00-20:00]
  • Τρίτη, Ζάππειο  [και 19:00-20:00]
  • Τετάρτη, Πλατεία ΚΑΠΑΨ στους Αμπελόκηπους
  • Πέμπτη, στο πάρκο Ελευθερίας 

Για τις ώρες της δράσης και για επιπλέον λεπτομέρειες καλέστε: Oμάδα Φάλτσο-Δάφνη Καμμένου 6947968621

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (10 παιδιά) είναι απαραίτητη η κράτηση. Το κόστος είναι 5€ για κάθε παιδί και η διάρκεια 50′

Leave a Reply