ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

μουσικά παραμύθιαΌλοι γνωρίζουμε πόσο περίεργη και συναισθηματικά έντονη είναι η περίοδος που διανύουμε. Πολύτιμη βοήθεια και σε αυτές τις στιγμές η μουσική! Και για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας. Ευκαιρία, λοιπόν, να γνωρίσουν εξαιρετικούς κύκλους τραγουδιών που απευθύνονται κυρίως στην ηλικία τους χωρίς να σημαίνει πως δεν μπορούν να συγκινήσουν και τις μεγαλύτερες ηλικίες. Σας προτείνουμε λοιπόν κύκλους τραγουδιών και μουσικά παραμύθια με την ελπίδα όσα ζούμε αυτό τον καιρό να αποτελέσουν σύντομα μακρινή ανάμνηση και να μας μείνουν μόνο τα τραγούδια!

01 Εδώ Λιλιπούπολη

1) Ξεκινώντας από τα βασικά και διαχρονικά τραγούδια μιας μενεξεδένιας «Λιλιπούπολης» με τη Ροζαλία, την αρκούδα την καφέ και το χοντρό μπιζέλι με την υπέροχη αισθητική του Μάνου Χατζιδάκι, των δημιουργών και των ερμηνευτών της!

ab67616d0000b27363968b2b2efd8c726d3c34d6

2) Ο «Τεμπέλης Δράκος» παρέα με τα δέκα καβουράκια, το ελεφαντάκι, τον ασπροδόντη καρχαρία, την ντομάτα καμικάζι, τα επτά ποτάμια και πολλούς ακόμα φίλους του πάνω στις εξαιρετικές δημιουργίες του Γιώργου Χατζηπιερή σε τρία cd: Οι ιστορίες του τεμπέλη δράκου, η επιστροφή και τα ταξίδια του.

03 ο κόσμος ανάποδα

 3) Ένας κόσμος ανάποδα με τις ατυχίες του κύριου Γρουσουζέλου, τα χρώματα του Μπομπ του χαμαιλέοντα, τους μεγάλους καυγάδες τους και τα μάγια της Σκουποξυλάνθης από τον Άγγελο Αγγέλου και την Έμη Σίνη.

04 το φανταστικό χωριό

4) Το Φανταστικό χωριό του Σπύρου Γραμμένου με παραμυθένιες νεράιδες και ευτυχισμένες, αρμονικές κοινωνίες, όνειρο για μικρούς και μεγάλους.

05 ο γαργαληστής

5) Ένας ληστής με καλό σκοπό, να μοιράσει γέλιο όπου δεν υπάρχει. Ο Γαργαληστής του Δημήτρη Μπασλάμ, ένα μουσικό παραμύθι με ιδιαίτερες μουσικές επενδύσεις αποτελεί το πρώτο cd μίας τριλογίας που αξίζει να ακούσετε (Γαργαληστής, Αγησίλαγος και Θυμωμένη Μπετονιέρα).

06 όταν αρρώστησε ο ήλιος

6) Όταν αρρώστησε ο ήλιος, ένα τρυφερό παραμύθι για τη μέρα που αρρώστησε ο ήλιος και δε βγήκε να φωτίσει το πρωί. Με τις μουσικές των Έτερονήμισυ σε κείμενο της Γωγώς Σούρλα με εξαιρετικές συμμετοχές τραγουδιστών.

07 τραγουδάκια γάλακτος

7) Τα τραγουδάκια γάλακτος γεμάτα γλύκα και χιούμορ σε μουσικές της απίθανης (προσωπική εμπειρία) δασκάλας μουσικής Μέλπως Χαλκουτσάκη σε στίχους της Άλκηστης Χαλικιά!

08 τα μυστικά του κήπου

8) Το καρδερινάκι, το ξεχωριστό νανούρισμα «Βλέφαρό μου» με τη φωνή του Χρόνη Αηδονίδη και πολλά άλλα υπέροχα τραγούδια αποτελούν τα «Μυστικά του κήπου» σε μουσικές του Νίκου Κυπουργού.

Με πολλή αγάπη για τους μικρούς μας φίλους και τους γονείς τους.

Ο Αλέξανδρος Καραμαλίκης είναι μουσικός, μουσικός παραγωγός και εκπρόσωπος καλλιτεχνών.