ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

έναρξη της σχολικής χρονιάςΟ Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας άμεσα συνδεδεμένος με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μικρές φωνούλες θα κατακλύσουν κάθε σχολείο, άλλοτε γεμάτες χαρά, ενθουσιασμό και ανυπομονησία, και άλλοτε γεμάτες αγωνία, φόβο και δισταγμό. Ο ρόλος των γονέων, πέρα από αυτόν των εκπαιδευτικών, είναι καίριος για να διαχειριστούν τη συναισθηματική κατάσταση των παιδιών, αλλά και τη δική τους. Πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι η «προσαρμογή» ή η «επαναπροσαρμογή» ενδέχεται να συνοδεύεται από δυσκολίες ή ανησυχίες για τους μικρούς μαθητές. Επομένως, θα ήταν καλό οι γονείς να:

  • προετοιμάσουν τα παιδιά τους εγκαίρως για τη νέα τους καθημερινότητα
  • κανονίσουν βόλτες και παιχνίδια με τους παλιούς συμμαθητές των παιδιών τους
  • προμηθευτούν μαζί με τη συμμετοχή των παιδιών τους τα σχολικά είδη
  • εφαρμόσουν μια ρουτίνα ύπνου-αφύπνισης, καθώς ο επαρκής και σωστός ύπνος είναι κρίσιμος παράγοντας για την καλύτερη προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο
  • διηγηθούν στα παιδιά τους αντίστοιχες εμπειρίες από τη μαθητική τους ζωή.

Εκτός από τις παραπάνω συμβουλές υπάρχουν βιβλία που μπορούν να προετοιμάσουν κατάλληλα τους μαθητές για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Εκπαιδευτικά βιβλία γεμάτα διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεματικά παιχνίδια και χρήσιμες πληροφορίες!

ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΟΥ ΓΡΑΦΗΣ

Ένα διασκεδαστικό τετράδιο δραστηριοτήτων που ακολουθεί την ύλη του νέου σχολικού βιβλίου για τη Γλώσσα της Α’ Δημοτικού, Γράμματα – Λέξεις – Ιστορίες, και περιλαμβάνει το Α’ και το Β’ τεύχος.

ΠΑΩ ΠΡΟΝΗΠΙΟ ΚΑΙ Μ’ ΑΡΕΣΕΙ & ΠΑΩ ΝΗΠΙΟ ΚΑΙ Μ’ ΑΡΕΣΕΙ

Δύο βιβλία δραστηριοτήτων που θα διασκεδάσουν αλλά και θα εισαγάγουν τα προνήπια και τα νήπια στον κόσμο της γλώσσας, της γραφής και των αριθμών με περισσότερες από 90 πλούσιες δραστηριότητες και αυτοκόλλητα.

ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΗΣ ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ ΓΡΑΨΕ-ΣΒΗΣΕ

Ένα βιβλίο δραστηριοτήτων που βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες αρίθμησης. Έχει απολαυστική εικονογράφηση και έναν μαρκαδόρο γράψε-σβήσε που κάνει τη μάθηση παιχνίδι.

Βιβλία για τα όρια, που διδάσκουν στα παιδιά πώς να θέτουν υγιή όρια, με στόχο να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους!

ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ: ΤΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΙ

Ένα ειδικά σχεδιασμένο βιβλίο για μικρά παιδιά με πλούσια εικονογράφηση που στοχεύει στο να γνωρίσουν τα παιδιά το σώμα τους, να μάθουν να το φροντίζουν, να το αγαπούν και να το προστατεύουν από νωρίς και για όλη τους τη ζωή.

ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ

Ένα επιμορφωτικό σκληρόδετο βιβλίο με την εξαιρετική εικονογράφηση της Ντάγκμαρ Γκάισλερ. Μια ιστορία που εξηγεί με όμορφο τρόπο στα παιδιά ότι δεν πρέπει να ακολουθούν ποτέ τους ξένους αλλά να ακούνε πάντα τους γονείς τους.

ΟΧΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΧΙ!

Ένα χρήσιμο βιβλίο ενδυνάμωσης που λειτουργεί ως σημείο εκκίνησης για συζητήσεις γύρω από κρίσιμα θέματα, όπως τα δικαιώματα, τα προσωπικά όρια, ο σεβασμός, η συναίνεση και η επιλογή.

έναρξη της σχολικής χρονιάςΣυναρπαστικοί άτλαντες, γεμάτοι μοναδικές πληροφορίες, με πάνω από 250 έγχρωμες εικόνες και αναδιπλούμενους χάρτες! 

Ο ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ετοιμάσου για ένα ταξίδι στον κόσμο και το χρόνο από την αρχαιότητα ως το σήμερα που θα σε εφοδιάσει με σημαντικές πληροφορίες για ποικίλες πολιτισμικές εκφάνσεις και ηγετικά πρόσωπα δεκαπέντε λαμπρών, ιστορικών κόσμων.

Ο ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Ένα μοναδικό βιβλίο που θα σου μάθει όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το σώμα μας με όλα τα όργανα και τις λειτουργίες του, γεμάτο συναρπαστικές πληροφορίες με έγχρωμες και διασκεδαστικές εικόνες.

Ο ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Κάνε ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακάλυψης και μάθε για τους πρώτους αστροναύτες, τους πρώτους ταξιδευτές της Σελήνης, τα πρώτα διαστημικά σκάφη αλλά και τα σημερινά, τελευταίας τεχνολογίας, διαστημόπλοια.

έναρξη της σχολικής χρονιάς Ξεχωριστά βιβλιοπαιχνίδια για να μάθουν τα παιδιά παίζοντας και εξερευνώντας!

ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΩ: Η ΕΥΡΩΠΗ

Κάνε τον γύρο της Ευρώπης και μάθε τα πάντα για τις πολλές και διαφορετικές χώρες αυτής της ηπείρου!

ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΩ: Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Αρχαίοι ναοί, συναρπαστικοί μύθοι και θρυλικές μάχες: Διάβασε το βιβλίο, παίξε το παιχνίδι και μάθε τα πάντα για την αρχαία Ελλάδα και τον εκπληκτικό πολιτισμό της!

ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΩ: Η ΓΗ

Ήρθε η ώρα να κάνεις τον γύρο του κόσμου και να μάθεις πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον όμορφο πλανήτη μας.

Leave a Reply