«Μουσικά ερεθίσματα για βρέφη» από τη Μάρω Θεοδωράκη στον ΙΑΝΟ

Μουσικά ερεθίσματα για βρέφηΤην Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στις 20:30, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μάρως Θεοδωράκη, με τίτλο «Μουσικά ερεθίσματα για βρέφη», έναν σύγχρονο και δημιουργικό τρόπο με τον οποίο γονείς και βρέφη μπορούν να αλληλεπιδρούν, αναπτύσσοντας θετικά συναισθήματα.  

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:  

  • Ρενάτα Δαλιανούδη, ΒΑ Μουσικολογίας & PhD Εθνομουσικολογίας E.K.Π.A. και Παν/μιο Βιέννης, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Ιόνιο Παν/μιo
  • Κλέλια Πανταζή, Ολυμπιονίκης
  • Χριστίνα Σωτηρίου, Ε.Δ.Ι.Π, Μουσικής Παιδαγωγικής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
  • Μάρω Θεοδωράκη, συγγραφέας του βιβλίου, μουσικός, παιδαγωγός.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μία Κόλλια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Μουσικά ερεθίσματα για βρέφη”: Είναι γνωστό πως η μουσική έχει βασική επίδραση στο βρέφος από τη στιγμή της γέννησής του, ενισχύοντας την ψυχοσωματική του ανάπτυξη. Η μουσική ακρόαση αποτελεί σημαντικό εργαλείο στα χέρια του γονιού, προκειμένου όχι μόνο να συνδεθεί με το παιδί, αλλά και να συμβάλει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του. Η Μάρω Θεοδωράκη μάς προτείνει ένα πρότυπο μουσικό εργαστήρι, που έρχεται να ενεργοποιήσει τις ακουστικές, νοητικές και αντιληπτικές ικανότητες του βρέφους. Είκοσι πέντε μουσικά ερεθίσματα, είκοσι πέντε μουσικά παιχνίδια, είκοσι πέντε μουσικές ειδικά σχεδιασμένες για να συμπληρώσουν τις καθημερινές δραστηριότητες βρέφους-γονιού-φροντιστή. Οι προτάσεις-δράσεις διαχωρίζονται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, απευθύνονται σε βρέφη 1-24 μηνών και εφαρμόζονται με τη συμμετοχή του ενήλικου γονιού, θεραπευτή, παιδαγωγού. Τα 25 instrumental κομμάτια του βιβλίου βρίσκονται στην αρχή κάθε κεφαλαίου και μπορούν να σκαναριστούν με κινητό ή τάμπλετ με εφαρμογή ανάγνωσης κωδικού QR.

Leave a Reply