ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

περπάτημαΑκούμε καθημερινά ειδικούς και μη να λένε ότι το περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση για την υγεία. Ποια πραγματικά είναι τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει το περπάτημα και γιατί αποτελεί μια από τις καλύτερες καθημερινές και εύκολες ασκήσεις που υπάρχουν; Ας δούμε αναλυτικά τι θα αλλάξει στη ζωή μας αν περπατάμε τουλάχιστον για μισή ώρα κατά την διάρκεια της ημέρας.

1. Το περπάτημα ενισχύει την καρδιά σας και προλαμβάνει τα καρδιαγγειακά νοσήματα

14310164391690106686

Το περπάτημα τουλάχιστον 30 λεπτών την ημέρα ελαττώνει κατά μεγάλο ποσοστό τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων μέχρι και 27%. Αυτή η άσκηση είναι ιδανική γιατί μπορείτε να ελέγχετε την αρτηριακή πίεση σας, να μειώσετε αισθητά τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης (LDL) και να αυξήσετε τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης (HDL). Αυξάνοντας τον καρδιακό σας παλμό κατά τη διάρκεια της προπόνησης σας, θα βελτιώσετε τη συνολική υγεία της καρδιά σας.

2. Το περπάτημα βοηθά στην διατήρηση του βάρους σας

bigstock-Fit--109424246

Με καθημερινό περπάτημα και με μεταβάλλομενο ρυθμό στο βάδισμά σας βοηθάτε στην επιτάχυνση του μεταβολισμού σας και εκείνος με την σειρά του, στην καύση του σωματικού σας λίπους. Είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις που υπάρχει γιατί σας βοηθά να τονώσετε και παράλληλα να ενδυναμώσετε τους μύες σας ανέξοδα, φορώντας μόνο τα αγαπημένα σας αθλητικά παπούτσια.

3. Το περπάτημα καταπολεμά την κατάθλιψη και την άνοια

katathlipsi21

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το περπάτημα αποτελεί μια πολύ καλή θεραπεία για την κατάθλιψη και απαλύνει τα βασικά συμπτώματά της. Το περπάτημα για 30 λεπτά κάθε μέρα είναι ένας καλός τρόπος για να δώσετε στον εαυτό σας λίγο χρόνο να μείνει μόνος μετά από κάποιο πρόβλημα, να σκεφτεί ήρεμα και να αποφασίσει με καθαρό μυαλό. Επίσης, οι ηλικιωμένοι που περπατούν καθημερινά σχεδόν σίγουρα θα αποφύγουν τη συρρίκνωση του εγκεφάλου τους και θα διατηρήσουν τη μνήμη τους καθώς θα περνούν τα χρόνια. Δεδομένου ότι η άνοια επηρεάζει 1 στους 14 ανθρώπους άνω των 65 ετών και 1 στους 6 άνω των 80 ετών, είναι μια πολύ καλή ιδέα να ξεκινήσετε να περπατάτε άμεσα.

4. Το περπάτημα σας δίνει ενέργεια

poses-thermides-kaio-me-to-treximo-600x399

Με το καθημερινό περπάτημα αυξάνετε την κυκλοφορία του αίματος και την παροχή του οξυγόνου σε κάθε κύτταρο σας. Με αυτή την άσκηση, μένετε δραστήριοι και ενεργητικοί καταπολεμώντας την κόπωση, κυρίως μετά το μεσημεριανό σας γεύμα.

5. Το περπάτημα σας χαρίζει περισσότερα χρόνια ζωής

380172

Επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Χονολουλού σε 8 χιλιάδες άντρες έδειξε ότι το περπάτημα για 3 χιλιόμετρα την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο θανάτου μέχρι και 50% και αυξάνει τον μέσο όρο ζωής.  Αν θέλετε, λοιπόν, να γεμίσετε όλη την τούρτα σας με κεράκια, δέστε τα κορδόνια σας και ξεκινήστε αμέσως!

Leave a Reply