ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ|ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ

ελληνικός καφέςΟ καφές αποτελεί την αγαπημένη πρωινή, και όχι μόνο, συνήθεια πολλών ανθρώπων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Φυσικά, ο καφές είναι ένα ρόφημα που μπορεί να συνεισφέρει στην υγεία σας. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα οφέλη του ελληνικού καφέ για να τον απολαμβάνετε χωρίς τύψεις όλες τις ώρες της ημέρας.

  1. Συμβάλλει στη μακροζωία, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Πιο συγκεκριμένα, δεν είναι λίγα τα δεδομένα που προέκυψαν από έρευνες επί ελληνικού εδάφους που συνδέουν την καθημερινή κατανάλωση ελληνικού καφέ με την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων όπως ο σακχαρώδης Διαβήτης, η υπέρταση και τα καρδιαγγειακά.
  2. Είναι από τους πιο πλούσιους σε αντιοξειδωτικά καφέδες. Αποτελεί σημαντική συμβολή στην ημερήσια πρόσληψη πολυφαινολών. Κύριος ρόλος των αντιοξειδωτικών αυτών είναι η προστασία από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβες στους ιστούς και τα κύτταρα του σώματος.
  3. Ενισχύει την υγεία της καρδιάς. Η καρδιά είναι η αντλία που μέσω των αγγείων μεταφέρει το αίμα σε όλο μας το σώμα. Όταν οι αρτηρίες φράζουν από τη λεγόμενη αθηρωματική πλάκα, τότε το αίμα δεν φτάνει στην καρδιά και υπάρχει κίνδυνος εμφράγματος. Τα αντιοξειδωτικά του καφέ, λοιπόν, εμποδίζουν σε ένα βαθμό την αύξηση της αθηρωματικής πλάκας.
  4. Βοηθάει τη μνήμη. Το ότι η κατανάλωση καφέ επιδρά στο νευρικό σύστημα χαρίζοντας μας άμεση εγρήγορση είναι γνωστό. Όπως φαίνεται, λοιπόν, η κατανάλωση καφέ στην μεσήλικη ζωή βοηθά στη μνήμη και καθυστερεί και την έναρξη της άνοιας (νόσος Alzheimer) σε μεγαλύτερη ηλικία.
  5. Βοηθάει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Αντίθετα με παλαιότερες έρευνες, σημερινές μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που καταναλώνουν συστηματικά μέτριες ποσότητες καφέ έχουν συχνότερα φυσιολογικές τιμές πίεσης από όσους δεν καταναλώνουν καθόλου.
  6.  Βελτιώνει τη μνήμη. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε φέτος από το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς διαπιστώθηκε ότι η καφεΐνη βελτιώνει τη μνήμη μέχρι και 24 ώρες μετά την κατανάλωσή της. Οι ερευνητές έδωσαν σε ανθρώπους που δεν κατανάλωναν συχνά καφεΐνη ένα πλασίμπο 200 mg καφεΐνης πέντε λεπτά μετά τη μελέτη μιας σειράς εικόνων. Την επόμενη μέρα ζήτησαν και από τις δύο ομάδες να θυμηθούν τις εικόνες. Η ομάδα που είχε καταναλώσει καφεΐνη είχε σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε καλύτερη μνήμη. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ενισχύσει τον εγκέφαλό σας, κάτι πολύ χρήσιμο στην καθημερινότητά σας.
  7. Έχει σχεδόν μηδενική θερμιδική αξία. Είναι ο πιο αγαπημένος καφές που ακόμη και βαρύς γλυκός να είναι, πάνω από 50 θερμίδες δεν πρόκειται να σας δώσει (σκεφτείτε ότι σκέτος είναι γύρω στις 2 θερμίδες).

Leave a Reply