ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΤΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΑΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

στέγνωμα ρούχωνTο σκηνικό του καιρού το χειμώνα φέρνει μαζί του βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες, πράγμα που δυσκολεύει το στέγνωμα των ρούχων. Η υγρασία και γενικά η κακοκαιρία μας απασχολεί ιδιαίτερα αφού το στέγνωμα ρούχων είναι μια χρονοβόρα και εκνευριστική διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθεί. Η λύση, λοιπόν, είναι να βρούμε τρόπους για να κάνουμε την δουλειά μας ευκολότερα και πιο γρήγορα.

Ποια είναι τα μυστικά για να στεγνώνουμε τα ρούχα μας πιο γρήγορα;

  1. Βάλτε πλυντήριο νωρίς το πρωί. Η υγρασία που πέφτει το βράδυ θα κάνει την μπουγάδα σας στα σχοινιά ακόμη πιο βρεγμένη από όσο ήταν μόλις τη βγάλατε απ’ τον κάδο.
  2. Αφού τελειώσει το πρόγραμμα του πλυντηρίου, προγραμματίστε ακόμη έναν κύκλο στυψίματος. Τα ρούχα θα στραγγίσουν κι άλλο περιττό νερό.
  3. Απλώστε τα ρούχα αμέσως μόλις βγουν από το πλυντήριο, χωρίς καθυστερήσεις. Εκτός από την υγρασία που θα εισχωρήσει στα ρούχα αν τα αφήσετε, θέλετε να εκμεταλλευτείτε και ολόκληρη την ημέρα μπροστά σας για το γρήγορο στέγνωμα.
  4. Πριν απλώσετε το κάθε ρούχο τινάξτε το καλά.
  5. Μην απλώνετε τα ρούχα διπλωμένα στη μέση. Κρεμάστε τα ανάποδα, δηλαδή τις μπλούζες από τις άκρες τους κι όχι από τους ώμους και τα παντελόνια από τα μπατζάκια κι όχι από την περιοχή της ζώνης.
  6. Μην υπερφορτώνετε την απλώστρα. Αφήστε κενό ανάμεσα στα ρούχα γιατί χρειάζονται αέρα για να στεγνώσουν γρηγορότερα. Αν υπάρχει χώρος στο μπαλκόνι χρησιμοποιήστε και δεύτερη απλώστρα.
  7. Βρείτε εκείνο το σημείο στο μπαλκόνι σας που το βλέπει περισσότερο ο ήλιος ή που φυσάει πιο έντονα ο αέρας και τοποθετήστε εκεί την απλώστρα σας.
  8. Στη διάρκεια της ημέρας κι εφόσον κάποια ρούχα δεν έχουν ακόμη στεγνώσει καλά, κάντε τα μια περιστροφή κι από την άλλη μεριά. Τσεκάρετε τις τσέπες των παντελονιών κι αν χρειαστεί βγάλτε τες έξω για να στεγνώσουν επιτέλους.
  9. Μόλις πάει να νυχτώσει, μαζέψτε τα ρούχα από τα σχοινιά. Αν είναι όμως ακόμη νωπά και εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, σιδερώστε τα άμεσα. Αφήστε τα σιδερωμένα ρούχα σε μια μεριά και τακτοποιήστε τα στις ντουλάπες το επόμενο πρωί, αφού βεβαιωθείτε ότι έχουν στεγνώσει εντελώς.

στέγνωμα ρούχων

Μπορώ να στεγνώνω τα ρούχα μέσα στο σπίτι;
Αποφύγετε να στεγνώνετε τα ρούχα στο μέσα στο σπίτι σας. Με αυτό τον τρόπο, ανεβάζετε τα επίπεδα υγρασίας βοηθώντας να αναπτυχθούν οι συγκεντρώσεις σπορίων μούχλας στον αέρα. Το συγκεκριμένο είδος μούχλας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως άσθμα, βρογχίτιδα, αναπνευστικές αλλεργίες και έντονο πονοκέφαλο. Καταλαβαίνετε πόσο ανθυγιεινή συνήθεια είναι αυτή, ιδίως όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι.

Leave a Reply