ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΑΣ;

λεκές από σοκολάταΗ σοκολάτα είναι το πιο αγαπημένο γλυκό για τους περισσότερους από εμάς και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά. Δυστυχώς, πολύ συχνά, αυτή η αγάπη που έχουμε για τη σοκολάτα μπορεί να αποτυπωθεί εύκολα και στα ρούχα μας. Ο λεκές από σοκολάτα στα ρούχα είναι δύσκολος και επίμονος. Όμως, με λίγη προσπάθεια και υπομονή και ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες ο λεκές από σοκολάτα θα αφαιρεθεί αρκετά εύκολα.

essex-smear-sample27

  • Καταρχάς, θα πρέπει να θυμάστε ότι η διαδικασία της αφαίρεσης του λεκέ θα πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ανακατέψτε λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα με 1 φλιτζάνι νερό. Βουτήξτε ένα βαμβακερό πανί στο μείγμα και αρχίστε να καθαρίζετε απαλά το λεκέ για να μην απλώσει στο ύφασμα. Κάντε την ίδια διαδικασία μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές. Να θυμάστε ότι θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα αν ο λεκές από σοκολάτα α είναι νωπός.
  • Μια άλλη λύση για να αφαιρέσετε το λεκέ είναι με την παρακάτω διαδικασία: Χρησιμοποιείστε άφθονο κρύο νερό και ξεπλύνετε το ρούχο σας από την ανάποδη. Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι κρύο, διότι το καυτό νερό θα δυσκολέψει την αφαίρεση του λεκέ. Τρίψτε απαλά με υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου. Αφήστε το να μείνει στο ρούχο για 5 λεπτά χωρίς να το ξεπλύνετε και στη συνέχεια, μουλιάστε το ρούχο σε κρύο νερό για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
  • Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο οινόπνευμα σε ένα βαμβακερό πανί και να σκουπίσετε το λεκέ, αφού πρώτα έχετε βγάλει όση σοκολάτα μπορείτε (αν είναι πολλή) από το ύφασμα είτε με ένα κουτάλι είτε ακόμα και με το χέρι σας. Γυρίζετε το πανί συνεχώς βάζοντας οινόπνευμα και σκουπίζοντας το λεκέ μέχρι να μεταφερθεί όλη η σοκολάτα από το ύφασμα στο πανί σας.

Leave a Reply