ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

κέικ σοκολάτας με φράουλεςΟ συνδυασμός σοκολάτας-φράουλας είναι καταπληκτικός. Γι’ αυτό κι εμείς σας παρουσιάζουμε παρακάτω μία εύκολη συνταγή για κέικ σοκολάτας με φράουλες, που τώρα είναι και στην καλύτερη εποχή τους.

Σκεύη/συσκευές: μπολ, μίξερ χειρός, στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκ., μικρή κατσαρόλα (μπεν μαρί)
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Μερίδες: 8-10
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

Υλικά για το το κέικ σοκολάτας με φράουλες:

  • 30 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 60 ml βραστό νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 220 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. Φαρίν Απ & 2 κ.σ. για τις φράουλες
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 12 φράουλες κομμένες σε τέταρτα

Υλικά για το γλάσο:

  • 100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μέλι

Άλλα υλικά:

  • φρέσκιες φράουλες για το σερβίρισμα

Κέικ σοκολάτας με φράουλες- ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

1)  Σε ποτήρι ανακατεύουμε το κακάο με το βραστό νερό, μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

2) Σε μπολ ανακατεύουμε τα 200 γρ. Φαρίν Απ και το αλάτι.

3) Σε άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

4) Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.

5) Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα, χτυπώντας καλά μετά απ’ το καθένα.

6) Ρίχνουμε το μείγμα κακάο-νερό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.

7) Προσθέτουμε το Φαρίν Απ, το αλάτι και το γάλα, ανακατεύντας με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.

8) Πασπαλίζουμε τις φράουλες με 2 κ.σ. Φαρίν Απ και τις ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά να μοιραστούν ομοιόμορφα.

9) Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για περίπου 1 ώρα.

10) Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και ετοιμάζουμε το γλάσο.

11) Βάζουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και το μέλι σε ανοξείδωτο μπολ και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή πάνω από κατσαρόλα με νερό που μισοβράζει). Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνουν λεία σοκολατένια σος.

12) Περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ και αφήνουμε να στερεοποιηθεί.

13) Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου, στολίζοντάς το με φρεσκοκομμένες φράουλες.

Credits

Recipe | Food Styling: Madame Ginger

Photos: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Production Manager: Άννα Χαλικιά

Πηγή