ΔΡΟΣΕΡΟ ΖΕΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ζελέ σοκολάταςΈνα δροσερό, καλοκαιρινό, αλλά όχι φρουτένιο, ζελέ σοκολάτας, για να μας δροσίσει τις ημέρες της μεγάλης ζέστης!

Υλικά

• 800 ml γάλα
• 50 γρ. ζάχαρη
• 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο σε κομμάτια
• 10 γρ. ζελατίνη
• 3 κουταλιές της σούπας κακάο

Εκτέλεση: Σε μια κούπα κρύο νερό βάζετε τη ζελατίνη να φουσκώσει. Εντωμεταξύ, σε κατσαρόλα βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη ζελατίνη ανακατεύοντας καλά. Αφήνετε το μείγμα εκτός ψυγείου να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά. Όταν κρυώσει, μεταφέρετε σε μια φόρμα για ζελέ και τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Ξεφορμάρετε βουτώντας τη φόρμα για λίγο σε ζεστό νερό.