ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ…ΞΥΠΝΗΜΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ, ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΑΘΗΝΑΪΣ

“Έχουμε όρεξη και κέφι γιατί… ανήκουμε στη γενιά που δε θα μεγαλώσει ποτέ”.

Με αυτή τη παιχνιδιάρικη διάθεση και προτροπή η GruppoGemello σε συνεργασία με το Πωλητήριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης συνεχίζουν φέτος για τρίτη χρονιά ένα ιδιαίτερο και πολύ ενδιαφέρον δημιουργικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών και το οποίο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του πολυχώρου «Αθηναΐς» από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Πρόκειται για μία προσπάθεια που στόχο έχει μέσα από 22 δημιουργικές δραστηριότητες να βοηθήσει τα παιδιά μέσα από μία όμορφη διαδικασία με άρωμα Ελλάδας να ταξιδέψουν στις θάλασσες της τέχνης.

Νέες τέσσερις ονειρεμένες εβδομάδες μας ταξιδεύουν από τη Κρήτη, στη Κέρκυρα, τη Πάρο και τη Νάξο αλλά και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Βάρκα μας οι τέχνες και πανιά μας το θέατρο, το stand up comedy kids, ο κινηματογράφος, ο χορός και η χορογραφία, η μουσική, η ηχοληψία, το μοντάζ, η φωτογραφία, τα εικαστικά-κατασκευές, η λαογραφία, τα κόμικς, η ενδυματολογία, οι επιστήμες, η μαγειρική, η κηπουρική, η δημοσιογραφία, η συγγραφή, η γεωγραφία, οι πολεμικές τέχνες, οι επιστήμες, η κυκλοφοριακή αγωγή, η λαϊκή ιατρική και όλα αυτά συνοδευόμενα πάντα με τα ομαδικά παιχνίδια.

Να σημειωθεί επίσης ότι φέτος θα φιλοξενηθούν μεταξύ άλλων παρουσιάσεις επίδειξης σπαθιού, κυκλοφοριακής αγωγής, παρουσιάσεις βιβλίων, οδοντιατρικής περίθαλψης για παιδιά και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων με τους ανάλογους επώνυμους καλεσμένους, από τους χώρους των γραμμάτων και τεχνών, της επιστήμης και του ελεύθερου εμπορίου.

Οι άνθρωποι που διοργανώνουν το «Καλοκαιρινό… Ξύπνημα» λειτουργούν με γνώμονα την ομαδικότητα, έχοντας πάνω απ’ όλα στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Μέλημα τους είναι, η ανάπτυξη της φαντασίας τους, αλλά και η δυνατότητα να ανακαλύψουν νέους κόσμους και εμπειρίες. Φέτος μάλιστα προστέθηκε και μια νέα υπηρεσία. Η παροχή του μεσημεριανού γεύματος. Έτσι ώστε τα παιδιά να νιώσουν πιο οικογενειακά, αλλά και χωρίς διαφορές σίτισης. Ενώ ταυτόχρονα δίνεται στους γονείς η δυνατότητα να απολαύσουν λίγες στιγμές ξεκούρασης από τις καθημερινές υποχρεώσεις.

Στο φετινό «Καλοκαιρινό … Ξύπνημα» καλούνται οι γονείς να «βγάλουν το παιδί που κρύβουν μέσα τους», συμμετέχοντας ενεργά, παρέα με τα παιδιά.

Είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι μαγικό «Από την Ολυμπία… προς όλο τον κόσμο!»; Φύγαμε!!!

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 21 Ιουνίου, θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου και θα αφορά σε τέσσερις διαφορετικές θεματικές ενότητες ανά εβδομάδα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  http://www.go-mcf.gr/.

Υπεύθυνη προγράμματος: Εύη Χατζημιχαήλ – 6976971066

Κάντε κλικ στις εικόνες παρακάτω για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της κάθε εβδομάδας

Καλοκαιρινό Ξύπνημα 2016 - 1η ΕβδομάδαΚαλοκαιρινό Ξύπνημα 2016 - 2η ΕβδομάδαΚαλοκαιρινό Ξύπνημα 2016 - 3η ΕβδομάδαΚαλοκαιρινό Ξύπνημα 2016 - 4η Εβδομάδα

 4 εβδομάδες αφιερωμένες στις τέχνες :

Θέατρο – Stand Up Comedy Kids
Κινηματογράφο
Μουσική – Deejay
Ενδυματολογία
Εικαστικά – Κατασκευές
Χορός
Xορογραφία
Δημοσιογραφία – Ρεπορτάζ
Συγγραφή
Κόμικς
Μαγειρική
Zαχαροπλαστική
Γεωπονική – Κηπουρική
Γεωγραφία
Φωτογραφία
Ηχοληψία
Μοντάζ
Κόσμημα
Πολεμικές Τέχνες
Κυκλοφοριακή Αγωγή
Οδοντοιατρική
Λαϊκή Ιατρική

>> Κατασκευές ανά εβδομάδα
>> Βιβλία-Δραστηριότητες

Διάρκεια Εκπαιδευτικού Προγράμματος:
1 έως 4 εβδομάδες (21/06/16 – 15/07/16)
1η εβδομάδα: Τρίτη – Σάββατο
2η έως 4η εβδομάδα: Δευτέρα-Παρασκευή
Ηλικίες: 6-12 ετών
Ωράριο: 09:00 π.μ.– 15:30 μ.μ.

Περίοδοι :
Πρώτη εβδομάδα από 21/6 έως 25/6
Δεύτερη εβδομάδα από 27/6 έως 01/7
Τρίτη εβδομάδα από 04/7 έως 08/7
Τέταρτη εβδομάδα από 11/7 έως 15/7

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «ΑΘΗΝΑΪΣ»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του πολυχώρου «Αθηναΐς» στην οδό Καστοριάς 34 στο Γκάζι. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

gemmelo

Leave a Reply