ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το Θέατρο της Ημέρας με πολυετή πείρα και εξειδίκευση στην παιδαγωγική θεάτρου, λειτουργεί σε μόνιμη βάση πρωτότυπα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά. Ύστερα από επιθυμία πολλών γονέων κι άλλων ενδιαφερομένων, θα λειτουργήσει και φέτος το καλοκαιρινό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Ένα πρόγραμμα 4 αυτοτελών εβδομάδων στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Θεάτρου της Ημέρας, με διαφορετικό θεματολογικό άξονα η καθεμία όπου ο γονιός μπορεί να εμπιστευθεί το παιδί του μετά το τέλος του σχολικού έτους, καλύπτοντας αφενός μεν, την ανάγκη φύλαξης των παιδιών τις ώρες της εργασία του, αφετέρου δε δίδοντας στο παιδί την ευκαιρία να απασχοληθεί δημιουργικά, κάνοντας ένα είδος διακοπών μέσα στο θέατρο, με πρωτότυπες και ευφάνταστες δραστηριότητες που έχουν κύριο άξονα το θεατρικό παιχνίδι. Με την παιδαγωγική και καλλιτεχνική επιμέλεια της Ανδρομάχης Μοντζολή και την επίβλεψη και απασχόληση των παιδιών-βασική εμψυχώτρια την παιδαγωγό κα Κάτια Μακρυκώστα. Το πρόγραμμα αυτό υπόσχεται στα παιδιά μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας, έκφρασης και φαντασίας.

Το παιδαγωγικό πρόγραμμα  κάθε εβδομάδας επικεντρώνεται σε ένα διαφορετικό θεματολογικό άξονα. Γύρω από  το θέμα, ενορχηστρώνονται  οι επιμέρους δραστηριότητες και τα ερεθίσματα: εικαστικά, κατασκευές, μουσική, προβολές, θεατρικό παιχνίδι, ασκήσεις παρατήρησης, απασχόληση σε εξωτερικό χώρο (παρκάκι έξω από το θέατρο). Μία μέρα την εβδομάδα λειτουργεί εργαστήρι μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής με τη συμμετοχή των παιδιών και η ώρα του γεύματος γίνεται ώρα χαράς, τρώγοντας αυτά που μαγειρέψαμε. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ξεκούραση και χαλάρωση των παιδιών με μουσική και αφήγηση παραμυθιών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Την τελευταία ημέρα  κάθε εβδομάδας, ο κύκλος κλείνει με μικρή γιορτούλα – παρουσίαση της δουλειάς του εργαστηρίου, με την παρουσία των γονέων  και φίλων στην Σκηνή του θεάτρου και έκθεση των έργων των παιδιών που θα πάρουν μαζί τους σε ειδικό φάκελο, με την αποχώρησή τους.

diplo paidiko kalokairiono programma

Οι ενδιαφερόμενοι  πρέπει να  δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματεία με την ανάλογη προκαταβολή, για την κράτηση θέσης σε μία ή περισσότερες εβδομάδες, προκειμένου να σχηματιστούν τα τμήματα. 

Logo_Theatro_Imeras

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ν.Γεννηματά 20, 
Τ.Κ. 115 24, Αμπελόκηποι (Μετρό Πανόρμου)
[email protected]

Leave a Reply