ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ! SUMMER CAMP ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Το Μουσείο Συναισθημάτων καλεί τα παιδιά να περάσουν εκεί τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην πόλη για να ανακαλύψουν τα μυστικά που κρύβουν τα συναισθήματα!

Το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα του Μουσείου Συναισθημάτων είναι εμπνευσμένο από τον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων! Περιλαμβάνει εργαστήρια ειδικά σχεδιασμένα για τα παιδιά που συμμετέχουν, με στόχο να έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο των συναισθημάτων και μέσα από διαφορετικούς, συμβολικούς, διασκεδαστικούς και δημιουργικούς τρόπους να μπορούμε να ακούμε τι έχουν να μας πουν!

Φέτος το καλοκαίρι, λοιπόν, ξεκλειδώνουμε ένα ένα τα μυστικά των συναισθημάτων, για να βρούμε απαντήσεις…

– Η λύπη και η χαρά τι έχουν να μου πουν;
– Η επιθυμία πως με οδηγεί;
– Ο φόβος με εμποδίζει ή με προστατεύει;…
– Ο θυμός με τα όρια (μου) τι σχέση έχει;
– Τι μυστικό μπορεί να μου φανερώνει η ζήλια;
– Τι ζητάω την ώρα που φωνάζω ΑΔΙΚΙΙΙΑΑΑ(!);
– Πόσο κοντά ή μακριά είναι η ανυπομονησία με τη βαρεμάρα;
– Τι καινούργιο ανακαλύπτω για εμένα μέσα από την αναποφασιστικότητα;
– Τι αξία έχει η αυτοεκτίμηση στην κάθε μου μέρα;

fovos1

Τα κλειδιά που ξεκλειδώνουν το κάθε μυστικό τα βρίσκουμε κάθε μέρα στο λόφο του Φιλοπάππου, με παιχνίδια που βοηθούν στο δέσιμο της ομάδας και στα εργαστήρια στο χώρο του μουσείου:

Παιχνίδι με τα εκθέματα!
Ξεκλειδώνουμε τα μυστικά των συναισθημάτων παίζοντας με τα διαδραστικά εκθέματα της έκθεσης του μουσείου με πολλούς διαφορετικούς και δημιουργικούς τρόπους.

Παιχνίδια ρόλων!
Δοκιμάζουμε και ξεκλειδώνουμε κάθε μυστικό μπαίνοντας σε ρόλους με διαφορετικά συναισθήματα για να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν. Ακούμε τη φωνή του κάθε συναισθήματος, πως ηχεί για τον κάθε ένα μας.

Εικαστικά!
Δίνοντας μορφή σε κάθε συναίσθημα με σχήματα και χρώματα ξεκλειδώνουμε και άλλα μυστικά καθώς τα συναισθήματα γίνονται πιο συγκεκριμένα και απτά για εμάς.

Χορός και κίνηση!
Ξεκλειδώνουμε κι άλλα μυστικά καθώς αναγνωρίζουμε τον τρόπο που κινείται και αντιδρά το σώμα μας όταν νοιώθουμε κάθε διαφορετικό συναίσθημα. Χορεύουμε τα συναισθήματα!

Παραμύθι!
Ανακαλύπτουμε διαφορετικούς τρόπους για να αναγνωρίζουμε, να ακούμε, να σχετιζόμαστε, να αντιμετωπίζουμε το κάθε συναίσθημα, αξιοποιώντας το ασφαλές πλαίσιο του παραμυθιού, τους διαφορετικούς ήρωες και τις εναλλακτικές διαδρομές που ο κάθε ένας ακολουθεί!

Ελεύθερο παιχνίδι
Η ομάδα γνωρίζεται με άλλο τρόπο, μέσα σε ασφαλές πλαίσιο, πέρα από το οργανωμένο πρόγραμμα, διαμορφώνει τη δική της σχέση.

Προϋπόθεση για να μπορούμε να παίξουμε είναι να νοιώθουμε ασφαλείς. Ασφάλεια μας δίνουν, τα όρια που θέτει το παιχνίδι, οι κανόνες που υπάρχουν στην ομάδα, ο χώρος που υπάρχει για να εκφραστεί ο κάθε ένας από εμάς. Όσο η ομάδα γνωρίζεται μεταξύ της, η εμπιστοσύνη μεγαλώνει, δημιουργείται ασφάλεια, αναδύονται περισσότερες πληροφορίες και γινόμαστε περισσότερο ενήμεροι για τα συναισθήματα μας.

Στόχος είναι με κάθε ανακάλυψη τα παιδιά να βλέπουν πως κάθε συναίσθημα είναι ένας μικρός θησαυρός, σύμμαχος και βοηθός μας!

image_photos

Ημερομηνίες Προγραμμάτων:   

1ο τετραήμερο πρόγραμμα: 21 Ιουνίου – 24 Ιουνίου

2ο πενθήμερο πρόγραμμα:   27 Ιουνίου – 1 Ιουλίου

Ώρες Προγραμμάτων:  Βασικό 8:30-14:30, Βασικό και Συμπληρωματικό 14:30-16:30

Ηλικίες: για παιδιά δημοτικού

Πληροφορίες: 210 9218329 καθημερινά, εκτός Δευτέρας, 10πμ. – 2μ.μ., www.mce.gr, [email protected]

Leave a Reply