ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ

Tα παιδιά γνωρίζουν τη μαγεία της τυπογραφικής επιμέλειας των βιβλίων μέσα από παραδείγματα ελληνικών εκδόσεων από τον 15ο έως τον 21ο αιώνα. Ποια είναι τα βασικά στοιχεία της δομής ενός βιβλίου; Τι είναι τα πρωτογράμματα, η σελίδα τίτλου, ο κολοφώνας και η σελίδα συντελεστών; Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναζωπυρώνει την αγάπη για το έντυπο βιβλίο!

Εκπαιδευτική εκδρομή*: Μετά την ολοκλήρωση του Α’ μέρους του εκπαιδευτικού προγράμματος, τα παιδιά θα επισκεφτούν το πιο παλιό τυπογραφείο της Αθήνας, το ιστορικό τυπογραφείο του κ. Νικόλαου Βοζίκη, όπου και θα γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο την τέχνη της παραδοσιακής τυπογραφίας, ενώ στο τέλος θα παραλάβουν τα γράμματα του ονόματός τους σε μεταλλικά τυπογραφικά στοιχεία!

* Η επίσκεψη των παιδιών (με τη συνοδεία ενός γονέα) στο τυπογραφείο του κ. Νικόλαου Βοζίκη (Ζηνοδώρου 17, Αθήνα – Κολωνός), θα πραγματοποιηθεί με πούλμαν του Ιδρύματος Ωνάση.

Συντελεστές:
Δημήτρης Λεγάκης, Σχεδιαστής, Ιδρυτικό μέλος του Αρχείου Οπτικής Επικοινωνίας Ελλάδας
Νικόλαος Βοζίκης, Εκδότης-Τυπογράφος

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 | 11:00-14:00
ΩΝΑΣΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
(Αμαλίας 56, Αθήνα, Στάση μετρό ΑΚΡΟΠΟΛΗ)
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 12 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ
Είσοδος Ελεύθερη
Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο education@onassis.org ή στο 2103713000 (Δευτέρα – Παρασκευή 9:00-17:00).

Leave a Reply