ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τους μικρούς του φίλους τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σημειώνουμε ότι εφέτος, τα Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα θα είναι αφιερωμένα κάθε μήνα και σε μια διαφορετική θεματική. Ο Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στη χειροτεχνία! 

diasthma-ellhnikos-kosmos

Σαββατιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 3 έως 5 ετών με τους γονείς τους 

5/11/2016- «Μια σταγόνα ταξιδεύει»

«Γεια σας! Είμαι μία σταγόνα που διαρκώς ταξιδεύει!»

Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και νεροϊστορίες ταξιδεύουν ενήλικες και παιδιά σε μια σειρά από δραστηριότητες που θα εισάγουν τους μικρότερους σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού!

12/11/2016- «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου»

Σε κοιτάζω, με κοιτάζεις… Άραγε, με ποιον να μοιάζεις;

Μαγεμένος ή μη, πάντα κάτι έχει να μας πει!

Με τη βοήθεια  ενός καθρέφτη παιδιά και γονείς μπαίνουν στη διαδικασία να παρατηρήσουν τους εαυτούς τους, να αντιληφθούν τα διαφορετικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, αλλά και να συνεργαστούν και να παίξουν ομαδικά. Ο καθρέφτης αυτή τη φορά  αποτελεί έμπνευση για παιχνίδι και δημιουργία!

19/11/2016- «Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά…»

Θα ήθελες να κάνεις το Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη; Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη! Εσένα, πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι!

Ένα μαγικό χαλί μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της γης. Ένα ταξίδι στις πέντε ηπείρους για να ανακαλύψουμε στοιχεία πολιτισμού, πανίδας και χλωρίδας. Ένα ταξίδι γεμάτο παιχνίδι, χορό, εικόνες και δημιουργία!

26/11/2016- «Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι»

«Απ’ το κλαδάκι κρέμεται, στην αγορά πουλιέται, το εξωτερικό της τρώγεται, το κόκαλο πετιέται». Με παιχνίδια και κατασκευές μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε το δέντρο, τον καρπό και το χυμό της ελιάς.

Ο καρπός και ο χυμός της ελιάς, ο κύκλος εργασιών παραγωγής του ελαιολάδου, οι ευεργετικές ιδιότητες του στον οργανισμό ανοίγουν κύκλο δραστηριοτήτων ιδιαίτερα δημιουργικών, ώστε να ανακαλύψουμε το πολύτιμο δέντρο της Ελληνικής γης.

Πληροφορίες:

  • Ώρα έναρξης: 11:30
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
  • Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώ το παιδί, 10 ευρώ ο ενήλικας/συνοδός
  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

image006

 Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 5 έως 12 ετών.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: «ΦΤΙΑΞ’ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!»

Χαρτί, κερί, άρωμα, σαπούνι από τα χεράκια μας! Τον Νοέμβριο στον «Ελληνικό Κόσμο» γεμίζουμε τα ράφια του σπιτιού μας με δικά μας δημιουργήματα! Ανακαλύπτουμε πόσα διαφορετικά, αλλά και χρηστικά πράγματα μπορούμε να φτιάξουμε με τα ίδια μας τα χέρια!

6/11/2016-Το χαρτί δίνει λύση στη στιγμή!

Χαρτί: Τόσο κοινό, τόσο απλό, μα τι ξέρουμε γι’ αυτό;

Ελάτε να φτιάξουμε το δικό μας ανακυκλωμένο χαρτί και να δούμε πόσες λύσεις θα μας βρει στις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες!

Πόσο άλλαξε τη ζωή μας η δημιουργία του χαρτιού; Καθημερινά, ερχόμαστε σε επαφή με αυτό! Από τη χαρτοπετσέτα μέχρι τις σελίδες ενός βιβλίου, από το χαρτονόμισμα μέχρι το χαρτομάντιλο! Ανακαλύπτουμε βήμα – βήμα την παραγωγή του χαρτιού, δημιουργούμε το δικό μας ανακυκλωμένο χαρτί και φυσικά, παίζουμε με αυτό!

13/11/2016-«Κερι-κά» φαινόμενα

Από το φυσικό κερί της μέλισσας, μέχρι τα σύγχρονα κεριά η αίσθηση είναι μία: θαλπωρή και ζεστασιά! Τι θα λέγατε να δημιουργήσουμε τα δικά μας καλλιτεχνικά κεριά, ανακαλύπτοντας διάφορες τεχνικές;

Πειραματιζόμαστε με το κερί και δημιουργούμε εκτός από τα δικά μας διακοσμητικά κεριά ένα πρωτότυπο και διαφορετικό εικαστικό με έμπνευση από τη Χώρα των Δεινοσαύρων!

20/11/2016-Μικροί αρωματοποιοί

Τρεις σταγόνες φαντασία, καλή διάθεση και ένα μείγμα από τα αγαπημένα μας λουλούδια και μπαχαρικά φτάνουν για να γεμίσουν με αρώματα τον «Ελληνικό Κόσμο».

Η αρωματοποιία είναι μία τέχνη που γεννήθηκε στην αρχαιότητα και μέχρι σήμερα διαφορετικοί τύποι αρωμάτων γλυκαίνουν την όσφρηση μας! Ανακαλύπτουμε την ιστορία αυτής της τέχνης, από τον μινωικό μέχρι τον αιγυπτιακό πολιτισμό, μυρίζουμε βοτάνια, παίζουμε και τελικά, δημιουργούμε το δικό μας άρωμα!

27/11/2016-Σαπούνι απ΄ τα χεράκια μας! 

Μέλι, βότανα, μπαχαρικά και όλα τα μυρωδικά στο σαπούνι θα βουτήξουν και τα χέρια μας θα καθαρίσουν. Δημιουργούμε το δικό μας σαπούνι με φυσικά υλικά και το αρωματίζουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας!

Σαπούνια, μυρωδιές, χρώματα και αρώματα! Ανακαλύπτουμε την τεχνική με την οποία κατασκευάζεται το σαπούνι και εμπνεόμαστε από διαφορετικά αρώματα και ιστορίες για να δημιουργήσουμε σαπούνια αποκλειστικά για εμάς! 

Πληροφορίες: 

  • Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
  • Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώ
  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

image003

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ.: 212 254 0000
ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
www.hellenic-cosmos.gr

Leave a Reply