ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ| ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022

εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό ΚόσμοΤο Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού έχει σχεδιάσει για τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο που συναρπάζουν τους μικρούς μας φίλους και φίλες!

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-5 ετών, με τους γονείς τους, κάθε Σάββατο

Σάββατο 5/2/2022
«Ίχνη, Πέτρα, Πηλός, Φωτιά …όλοι μέσα στην προϊστορική σπηλιά»
Δύο άνθρωποι από την προϊστορική εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα κι ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους.

Σάββατο  12/2/2022
«Παίζοντας με τις αισθήσεις»
Γεύση, όσφρηση, αφή, όραση κι ακοή. Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στον νου, αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις! Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μία-μία και τις πέντε, παίζοντας!

Σάββατο 19/2/2022
«Από μήλο… σε μήλο, ξεχωριστές ιστορίες αλλά και μυστικά!»
Στη μηλιά τη φορτωμένη, μια κάμπια ανεβασμένη.
Να ξέρετε… είναι μηλογυρισμένη!
Ένα σπίτι έχει φτιάξει κι είσαστε προσκεκλημένοι…
μην το φάτε προσοχή! Έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί!
Η Εύα παραπλανημένη και η Χιονάτη κοιμισμένη…
Παιχνίδια σας περιμένουνε πολλά,
βγαλμένα από της φίλης μας τις ιστορίες και τα μυστικά!
Και αφού τελειώσουν όλα αυτά,
το μήλο θα φάμε, που είναι λιχουδιά! 

Σάββατο  26/2/2022
«Έλα  βρε  Χαραλάμπη… να σε  μασκαρέψουμε»
Οι Απόκριες έφτασαν. Η μέρα για τον Μεγάλο Χορό Μεταμφιέσεων πλησιάζει, αλλά ο λύκος Χαραλάμπης δεν έχει βρει τι θα ντυθεί. Πρέπει οπωσδήποτε να τον βοηθήσουμε. Ραντεβού στο δάσος του Μαγικού Καθρέφτη… Να είστε όλοι εκεί… και με τη βοήθεια από τους ήρωες των παραμυθιών, η στολή σύντομα θα φτιαχτεί! 

εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό ΚόσμοΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα προγράμματα:

 • Απευθύνονται σε παιδιά 4 έως 5 ετών με τους γονείς τους (οικογενειακό πρόγραμμα)
 • Πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 12:00 μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
 • Έχουν διάρκεια 70’ (12:00 – 13:10)
 • Τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας των επισκεπτών και των εργαζομένων από τον Covid-19
 • Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8€ το παιδί, 4€ ο ενήλικας
 • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
 • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000

Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/festival/happenings/ekpaideutika-programmata-tu-kedru-politismou-ellhnikos-kosmos/εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο

Κυριακή  6/2/2022
«Απ’ την τέχνη πιανόμαστε, στο παιχνίδι αφηνόμαστε»
Πώς ένα έργο τέχνης μπορεί να γίνει αφορμή για ξέφρενο παιχνίδι; Πώς η  παλέτα ενός ζωγράφου μπορεί να δώσει χαρά και ιδέες για νέες δημιουργίες; Από τον Θεόφιλο στον Βanksy, κι από τον Monet έως τον Dali, έργα και ζωγράφοι συναντιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», μας χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία  και μας δίνουν αφορμή για διασκεδαστικές δράσεις, παιχνίδια  και χειροποίητες δημιουργίες.
*Μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί εντός της εικαστικής έκθεσης-αφιερώματος στον ζωγράφο Θεόφιλο με τίτλο «Απ’ τη μεριά των σοφών και των τρελών», που φιλοξενείται στον «Ελληνικό Κόσμο». 

Κυριακή  13/2/2022
«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου»
Σε κοιτάζω, με κοιτάζεις… Άραγε, με ποιον να μοιάζεις; Μαγεμένος ή μη, πάντα ο καθρέφτης κάτι έχει να μας πει! Μέσα από καθρέφτες κι αντικείμενα ιδιαίτερα και «μαγικά», γνωρίζουμε τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους γύρω μας. Μεταμορφωνόμαστε, πειραματιζόμαστε και με το παιχνίδι εκφραζόμαστε!

Κυριακή 20/2/22
«Όταν ο Αρλεκίνος συνάντησε την Κολομπίνα…»
Ένα νέο είδος θεάτρου γεννήθηκε στους δρόμους και στις πλατείες της Βενετίας, η Commedia dell’ Arte! Με μπόλικη φαντασία και κωμική διάθεση, θα μεταφερθούμε στην αυτοσχέδια σκηνή της, για να δημιουργήσουμε τον δικό μας θίασο, να φορέσουμε κι εμείς τις μάσκες των ηθοποιών της  και να νιώσουμε τη μαγεία  της θεατρικής τέχνης. 

Κυριακή 27/2/22
«Πώς  να φτιάξεις ένα μαγικό φίλτρο»
Μια βόλτα σε ένα δάσος… κάποιες παράξενες συναντήσεις… μια συνωμοσία… ένα φίλτρο που περιμένει να φτιαχτεί. Γιατί, όμως, λείπει το τελευταίο συστατικό της συνταγής; Και, ποιος κρύβεται πίσω από αυτό; Ελάτε να λύσουμε το μυστήριο και να μάθουμε τα μυστικά των μαγικών φίλτρων και των μάγων του παρελθόντος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

 • Απευθύνονται σε παιδιά 5 έως 8 ετών
 • Πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή απόγευμα στις 16:00 στο Κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
 • Έχουν Διάρκεια 90’ (16:00 – 17:30)
 • Τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας των επισκεπτών και των εργαζομένων από τον Covid-19.
 • Κόστος συμμετοχής: 8,50€
 • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000

Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/happenings/ekpedeftika-programmata-tou-kentrou-politismou-ellinikos-kosmos-pedia-5-8-eton/

εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό ΚόσμοΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Στο Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» τηρούνται όλα τα μέτρα και οι κανόνες που ισχύουν για την πρόληψη και προστασία από τον COVID-19 και το προσωπικό του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» έχει εμβολιαστεί. Οι γονείς και συνοδοί των παιδιών θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 3 μήνες από τη διάγνωση). Για την ταυτοποίηση στοιχείων, θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριo. Για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο, τα παιδιά θα πρέπει να προσκομίζουν δήλωση self test του τελευταίου 24ώρου πριν από το εργαστήριο που θα πάρουν μέρος. Η χρήση μάσκας για τα παιδιά από 4 ετών και για τους ενήλικες, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, είναι υποχρεωτική.
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ. 212 254 0000
Follow us on Facebook and Instagram:

image003

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ.: 212 254 0000
ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
www.hellenic-cosmos.gr

Leave a Reply