ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 3-12 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 14 ΚΑΙ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Παιδικό Μουσείο Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα & δραστηριότητες που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Αντλούν τα θέματά τους από την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει έχοντας πάντα ως στόχο τη σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία.  Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες για να εξυπηρετούν τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών και είναι βασισμένες στην ενεργό συμμετοχή και την εμπειρία με τα αντικείμενα! Κάθε Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιούνται διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε διαφορετικό έκθεμα του Μουσείου κάθε φορά και η θεματική τους συνδέεται είτε με τα εκθέματα είτε με την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

11:15 – 12:00   «Επιστήμονες του …γλυκού νερού»  για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Με έναν συνδετήρα, ένα καλαμάκι, φίλτρα του καφέ, λίγο λάδι, νερό και άλλα υλικά θα πειραματιστούμε, θα ανακαλύψουμε τις ιδιότητες του νερού και θα γίνουμε επιστήμονες του … γλυκού νερού.

12:15 – 13:00   «Μπες στο κουτί!» για οικογένειες με παιδιά 3-4 χρόνων

Χαρτόκουτες, μπογιές, πινέλα και άλλα υλικά είναι τα εργαλεία που θα χρειαστούμε για να γίνουμε οικοδόμοι. Θα φτιάξουμε το σπίτι και τη γειτονιά, όπως τη φανταζόμαστε.

13:15 – 14:00   «Όπου φυσάει ο άνεμος πάω…» για παιδιά 4-6 χρόνων

Προς τα πού φυσάει ο άνεμος; Τι εννοούμε όταν λέμε φυσάει νοτιάς ή βοριάς; Φτιάχνουμε τον δικό μας ανεμοδείκτη και ξεκινάμε να καταγράφουμε τις αλλαγές του καιρού.

14:15 – 15:00   «Ο προπάππους και η προγιαγιά διηγούνται» για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Πώς ζούσαν οι άνθρωποι παλιά; Τι φορούσαν; Ποια αντικείμενα χρησιμοποιούσαν; Παρατηρούμε παλιά αντικείμενα, ανακαλύπτουμε στοιχεία για την παλιά εποχή, ερχόμαστε σε επαφή με την έννοια της συνέχειας και της εξέλιξης και φτιάχνουμε το δικό μας γενεαλογικό δέντρο. 

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16 Οκτωβρίου) οι εκπαιδευτικές  δράσεις είναι αφιερωμένες στη Διατροφή 

11:15 – 12:00   «Φυσικά …. σοκολάτα» για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Ποια σχέση έχει η σοκολάτα με τη φυσική; Λιώνουμε, ανακατεύουμε τη σοκολάτα, πειραματιζόμαστε με αυτή και άλλα υλικά και φτιάχνουμε ευφάνταστα και λαχταριστά σοκολατάκια.

13:15 – 14:00    «Η κυρία Διατροφή και η παρέα της» για παιδιά 4-6 χρόνων

Η κυρία Διατροφή μάς συστήνει την παρέα της, τις ομάδες τροφίμων. Ας τις γνωρίσουμε καλύτερα κι ας κάνουμε τα όσπρια και τα λαχανικά φίλους στο …πιάτο μας.

14:15 – 15:00   «Τα  δημητριακά στο πιάτο μας» για παιδιά 7-12 χρόνων

Γιατί υπάρχουν τόσα διαφορετικά είδη ψωμιού; Τι είναι η σίκαλη; Πώς μπορώ να μαγειρέψω τη βρώμη; Τα δημητριακά μπερδεύονται με άλλα υλικά, μάς εμπνέουν για πρωτότυπες συνταγές και φτιάχνουμε έναν «τσελεμεντέ» νέας γενιάς.

CHILDREN'S MUSEUM

H οικονομική συμμετοχή στα προγράμματα ανέρχεται στο ποσό των 5,00 € για κάθε παιδί & 2,00 € για κάθε ενήλικα και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου της Αθήνας” είναι Τετάρτη 11:00–19:00 και Πέμπτη έως Κυριακή 11:00–15:00. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.

«Παιδικό Μουσείο της Αθήνας»

Συνδιοργανωτές:

«Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων» (ΟΠΑΝΔΑ) & «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο»

Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα,

(2103312995, e-mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr, Facebook: HELLENIC CHILDREN’S MUSEUM

Leave a Reply