ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, το «Παιδικό Μουσείο της Αθήνας» ανοίγει και πάλι για το κοινό με τα αγαπημένα εκθέματά του.

Επίσης, τα Σαββατοκύριακα θα υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματος που σχεδιάζονται από το εκπαιδευτικό τμήμα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου (ΕΠΜ) για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Και φέτος, κάθε μήνας θα είναι αφιερωμένος σε μία διαφορετική θεματική και κατηγορία συλλογών του ΕΠΜ και έτσι τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με τα αντικείμενα των συλλογών του ΕΠΜ.

Στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, η  μάθηση υποστηρίζεται από τα πραγματικά αντικείμενα, τις χειροπιαστές εμπειρίες και το παιχνίδι. Τα τρισδιάστατα εκθέματά του είναι ειδικά σχεδιασμένα για να διεγείρουν την περιέργεια και να παροτρύνουν τα παιδιά να μπουν στη διαδικασία της μάθησης και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά μέχρι 12 χρόνων, αλλά και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους.

Στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, μικροί και μεγάλοι μπορούν

  • να κάνουν μικρές, μεγάλες, πολύχρωμες φυσαλίδες και πειράματα με το νερό, στο έκθεμα «Μέσα στο νερό»
  • να πειραματιστούν με υλικά και συνταγές μαγειρικής και να φτιάξουν τα δικά τους ξεχωριστά μπισκότα, στο έκθεμα «Κουζίνα, ανακαλύπτω τον κόσμο του μπισκότου»
  • να ανακαλύψουν πώς κινείται το σώμα τους  και πώς η διατροφή και η άσκηση συμβάλλουν στην ευεξία, στο έκθεμα «Ανακαλύπτω τον εαυτό μου: Πώς κινούμαι;»
  • να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο, στο έκθεμα «Σοφίτα»
  • να ανακαλύψουν συλλογές, έργα παιδιών και αναμνήσεις από τα ταξίδια του Κινητού Μουσείου, στο έκθεμα «Ταξιδεύω με το Κινητό Μουσείο»
  • να ευαισθητοποιηθούν για τη διαφορετικότητα μέσα από την ιστορία «Οι Έτσι και οι Αλλιώς» στο έκθεμα «Κοινωνική και πολιτισμική Διαφορετικότητα»
  • να γίνουν έμποροι και πελάτες στο έκθεμα «Η Αγορά»
  • να ανακαλύψουν σχήματα, μεγέθη, υλικά και να κατασκευάσουν απλά οικοδομήματα στο έκθεμα «Παιχνιδότοπος, Χτίζω και δημιουργώ» και
  •  ό,τι άλλο χωράει η φαντασία τους!!!  

Τον Σεπτέμβριο, το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας θα παραμείνει ανοιχτό μόνο τα Σαββατοκύριακα και ώρες 10:00-15:00

Η είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και τα εκθέματά του είναι ελεύθερη.

childrens-museum7

Τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

-για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 χρόνων, με θέμα τηνκατηγορία συλλογών του ΕΠΜ  «Ο κόσμος γύρω από τον άνθρωπο», Φυσικά Αντικείμενα

Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 και

Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

«Ένα βότσαλο στην άμμο»: Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με φυσικά υλικά από τις συλλογές του Μουσείου και συνδέουν τη φύση με την τέχνη. Με άμμο, βότσαλα και κοχύλια δημιουργούν μια σύνθεση που βασίζεται στις εμπειρίες τους από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

«Σπίτια και… σπίτια»: Τα παιδιά εξοικειώνονται με διάφορα υλικά από τα οποία μπορεί να χτιστεί ένα σπίτι. Ανακαλύπτουν την αντοχή τους, την πλαστικότητα και άλλες ιδιότητές τους και «χτίζουν» σπίτια από διαφορετικά υλικά.

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 3-6 χρόνων: 11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45
H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 7,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 6,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 5,00 ευρώ & ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ. Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 3,50 ευρώ.

childrens-museum4

-για τα παιδιά σχολικής ηλικίας 7-12 χρόνων, με θέμα την κατηγορία συλλογών του ΕΠΜ «Ο άνθρωπος και ο χρόνος»

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

«Επιστροφή στο σχολείο» : Τα σχολεία άνοιξαν. Τι κάνουμε την πρώτη ημέρα; Τα παιδιά γνωρίζουν έθιμα και τελετές που πραγματοποιούνται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε διάφορα μέρη του κόσμου. Κατόπιν δημιουργούν έργα που αποτυπώνουν την προσωπική τους εμπειρία με την επιστροφή τους στο σχολείο.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

«Γραμματογλυκίσματα» : Τα γράμματα μπορούμε να τα γράψουμε, να τα διαβάσουμε, αλλά και να τα δοκιμάσουμε. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικούς τρόπους γραφής στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη του κόσμου. Πειραματίζονται με τις συλλογές της κουζίνας (υλικά, σκεύη κ.λπ.) και δημιουργούν τη δική τους γλυκιά ζύμη, με την οποία θα σχεδιάσουν γράμματα και λέξεις.

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 7-12 χρόνων είναι 12:00 – 13:00

H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 8,00 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 7,00 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 6,00 ευρώ & ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ. Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 4,00 ευρώ.

???????????????????????

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3312995.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Κυδαθηναίων 14 Πλάκα
Facebook: HELLENIC CHILDREN’S MUSEUM

Leave a Reply