ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

Την δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων γιορτάζει τα δικαιώματα του παιδιού και παρουσιάζει ένα βιωματικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια, στο πλαίσιο της δράσης “Κυριακές στην Τεχνόπολη”.

Έτσι, λοιπόν, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν μόνοι τους παιχνίδια, να μάθουν τα δικαιώματα τους και να ακολουθήσουν τη ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 11.00 με το εργαστήριο κατασκευής παιχνιδιών από την ομάδα “Παιχνιδοκαμώματα” και το εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα “Είμαι παιδί. Έχω δικαιώματα;” από την εταιρεία “Χρόνος-Δράσεις Πολιτισμού”. Ακολουθεί στις 12.30 η ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για όλη την οικογένεια. Αναλυτικότερα:

ξύλινο αεροπλανάκι

«Τα παιδιά φτιάχνουν παιχνίδια» με τα Παιχνιδοκαμώματα

Αίθουσα: Δεξαμενές Καθαρισμού

Έναρξη : 11.00

 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 10 ετών και διαρκεί περίπου 2 ώρες. 

Εργαστήριο κατασκευής κούκλας από ξύλινες κουτάλες: Ξετρυπώστε παλιά υφάσματα, κλωστές & κορδέλες από το ντουλάπι της μαμάς και δείτε τη δική σας κούκλα να ζωντανεύει!  

Εργαστήριο κατασκευής ξύλινου αεροπλάνου: Φέρτε μαζί σας ένα ξύλινο μανταλάκι από τη μπουγάδα της μαμάς και… απογειωθείτε!

εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα

«Είμαι παιδί. Έχω δικαιώματα;», εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα από την εταιρεία ΧΡΟΝΟΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αίθουσα: Νέοι Φούρνοι

Έναρξη: 11.00

 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8 έως 13 ετών και διαρκεί περίπου 90’.

O Στήβεν, ένα παιδί πρόσφυγας, έφτασε αναγκαστικά στη χώρα μας με το νέο κύμα προσφύγων. Από τη χώρα του είχε φέρει, ότι πολυτιμότερο είχε, το σάκο του. Στη μεγάλη διαδρομή, ο σάκος του χάνεται. Ο σάκος είχε μέσα τα δικαιώματα του. Τα παιδιά ταξιδεύουν μαζί του, προσπαθώντας να μάθουν τα δικαιώματα του Στήβεν αλλά και τα δικά τους. Καλούνται να πάρουν αποφάσεις, να αναλάβουν ευθύνες αλλά και να αναγνωρίσουν τις υποχρεώσεις τους. Ένα πρόγραμμα που καλλιεργεί στα παιδιά το συναίσθημα της αλληλεγγύης και τους δείχνει τον τρόπο να προστατεύονται και να αναγνωρίζουν τα δικαιώματά τους.Αναλαμβάνουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους.

ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

Οικογενειακή Ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Σημείο συνάντησης: Κεντρική Καμινάδα

Έναρξη : 12.30 

Για εφήβους, ενήλικες και οικογένειες. Διάρκεια: 60’.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ή να θυμηθούν μια παλαιά μορφή ενέργειας που συνδέθηκε άρρηκτα με την ανάπτυξη της πρωτεύουσας το 19ο αιώνα. Θα περιηγηθούν στα κτίρια του παλαιού εργοστασίου φωταερίου και θα δουν μηχανήματα και αντικείμενα που δεν ήταν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό για περίπου 30 χρόνια. Οι ατμομηχανές, οι φούρνοι, οι καμινάδες και τα αεριοφυλάκια αποτελούν ένα μόνο τμήμα μιας ωριαίας ξενάγησης που θα τους ταξιδέψει στο παρελθόν του χώρου. Με τη βοήθεια των ανθρώπων του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου θα ανακαλύψουν ένα σπάνιο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής και τεχνολογίας του 19ου αιώνα, σε ένα από τα λίγα σωζόμενα και επισκέψιμα μνημεία βιομηχανικής κληρονομιάς της Αθήνας.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είναι ελεύθερη

Απαραίτητη κράτηση: 210 34.67.322 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 17.00)

 «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548

Leave a Reply