ΜΑΪΟΣ 2016 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Και τον Μάιο, το Μουσείο Συναισθημάτων υποδέχεται τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες στη διαδραστική έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε!».

Μια έκθεση για τους διαφορετικούς φόβους που νιώθουν τα παιδιά και πώς να ζήσουν μαζί τους καλύτερα! Ο σκοπός της διαδραστικής έκθεσης είναι να προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους ενήλικες που τα φροντίζουν, να γνωρίσουν, να επεξεργαστούν και να προσεγγίσουν το συναίσθημα του φόβου μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα!

Ημερομηνίες για το ελεύθερο κοινό: Όλα τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου

Ηλικίες: Ενήλικες και παιδιά 4 έως και 12 χρονών

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10 π.μ. έως 1 μ.μ.

Είσοδος στην έκθεση: 4 ευρώ

Μετά τη λειτουργία της διαδραστικής έκθεσης του Μουσείου Συναισθημάτων, κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή ξεκινάει στη 1 το μεσημέρι ένα εργαστήρι σχεδιασμένο για ενήλικες και παιδιά μαζί! 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΟΪΣΤΟΡΙΕΣ & ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ 

«Παραμυθοϊστορίες της…  Ανυπομονησίας και της Βαρεμάρας!»                   

ΠΑΡΑΜΥΘΟΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΡΕΜΑΡΑΣ           

Το Μάιο οι παραμυθοϊστορίες είναι αφιερωμένες στην ανυπομονησία και τη βαρεμάρα!

Λίγα λόγια για το εργαστήρι…

«Τρέχουμεεε! Τελειώνει το ένα πηγαίνουμε στο άλλο, να προλάβουμε να τα κάνουμε όλα! Αυτό ήταν για φέτος, του χρόνου πάλι; Πότε έρχεται του χρόνου; Τα Χριστούγεννα πότε είναι; Πάλι κρυφτό θα παίξουμε; Πάλι θα ζωγραφίσω που μου αρέσει; Τίποτα άλλο δεν θα κάνουμε; Βαρέθηκα. Να κάνω κάτι άλλο… Τι να είναι αυτό το άλλο, να είναι ωραίο άλλο, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις… Όχι άλλη σκέψη, όχι ακινησία, όχι άλλο κρυφτό, όχι άλλο σκαρφάλωμα σε δέντρο, όχι άλλο παγωτό! Κι αν βαριέμαι αυτό που μέχρι τώρα ξέρω να κάνω, το καινούργιο που θα κάνω, τι και πώς θα είναι;»

Ένα δημιουργικό εργαστήρι για να δούμε πόσο κοντά ή μακριά είναι η ανυπομονησία με τη βαρεμάρα. Αν μείνουμε για λίγο στη βαρεμάρα, στην αναμονή ­την παύση της ανυπομονησίας τι καινούργιο έρχεται να γεννηθεί;

Ημερομηνίες: 7, 14, 15, 21 και 28 Μαΐου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1 μ.μ. έως 2 μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ

«Ο Φόβος με Θυμώνει!»

Ο ΦΟΒΟΣ ΜΕ ΘΥΜΩΝΕΙ - Αντίγραφο

Μπορεί πίσω από το Θυμό να κρύβεται ο Φόβος; Μπορεί να θυμώνουμε γιατί φοβόμαστε; Θα το ανακαλύψουμε μέσα από το παιχνίδι, τη ζωγραφική και το παραμύθι μικροί και μεγάλοι μαζί!

Ημερομηνίες: 8 και 22 Μαΐου
Ηλικίες: 6 έως και 96 χρονών
Ώρα: 1 μ.μ. έως 2 μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10 π.μ. έως 1 μ.μ.)

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

«Με μια Βαλίτσα Συναισθήματα… Ταξιδεύω στην Περσία!»

ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ - Αντίγραφο

Θαλασσινές περιπέτειες σε τόπους μαγικούς και εξωτικούς, τζίνια και λυχνάρια μαγικά, ιπτάμενα χαλιά, τελώνια και παλάτια της Ανατολής. Δύο διαφορετικά ταξίδια στον ίδιο προορισμό, με διαρκείς εναλλαγές από την έκπληξη στον τρόμο, από την απελπισία στην ανακούφιση, από τη μοναξιά στην ευτυχία. Ένα εργαστήρι αφήγησης, όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν με κιθάρα, τραγούδι, κρουστά όργανα και αυτοσχέδια παιχνίδια, η φαντασία ενεργοποιείται και μικροί μεγάλοι μαζί, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη μαγεία των παραμυθιών. 

Ημερομηνίες: 29 Μαΐου  2016
Ηλικίες:  4  έως και 94 χρονών
Ώρα: 1 μ.μ. έως 2 μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή του εργαστηρίου προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10 π.μ. έως 1 μ.μ.)

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
ΚΑΡΑΤΖΑ 7, 11741 ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥΤΗΛ 210 9218329 | ΦΑΞ 210 9218323 
E-MAIL [email protected] | URL  www.mce.gr   

Leave a Reply