ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ANIMATION ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

εργαστήρια animationΤις Κυριακές 7 και 14 Μαΐου 2017, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου υποδέχεται ξανά τον πολυβραβευμένο animator και media artist Μπάμπη Αλεξιάδη για δύο οικογενειακά εργαστήρια animation που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους!

Μέσα από βιωματικές ασκήσεις και πολύ παιχνίδι, μαθαίνουμε βασικές τεχνικές του animation, εξοικειωνόμαστε με την κινηματογραφική γλώσσα και δημιουργούμε τη δική μας ταινία μικρού μήκους. Χρησιμοποιώντας ως εργαλεία χαρτιά, μολύβια, πλαστελίνες, φωτογραφίες και ό,τι άλλο χωρέσει ο νους μας, ξυπνάμε τον πελώριο γίγαντα που ζει στην Τεχνόπολη αλλά και ανακαλύπτουμε έναν θαυμαστό μικροσκοπικό κόσμο. 

Αναλυτικά τα εργαστήρια animation:

«Όταν ξύπνησε ο χάρτινος γίγαντας…»

Η νύχτα απλώθηκε στο Γκάζι και ο χάρτινος γίγαντας αποκοιμήθηκε βαθιά… Σσσσσςςς… Όλα κυλούσαν ήσυχα εκείνο το βράδυ μέχρι που κάποιοι απρόσμενοι επισκέπτες έκαναν φασαρία και –ουπς- τον ξύπνησαν…

Με σχέδια, πολύχρωμα χαρτιά και κολάζ, κατασκευάζουμε έναν τεράστιο χάρτινο γίγαντα, ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει σε μια φανταστική ιστορία που θα χτίσουμε βήμα-βήμα από την αρχή. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή τεχνική του stop motion, του δίνουμε ζωή και κίνηση.

Πληροφορίες

Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά +6 ετών
Πότε: Κυριακή 7 Μαΐου 2017
Ώρες: 17.00-19.30
Πού: Νέο Υδαταέριο
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ/παιδί, 7 ευρώ/ενήλικας

babis alexiadis_exille 1

«Ένας χρωματιστός κόσμος στο μικροσκόπιο»

Υπάρχουν παράξενα πλάσματα που δεν μπορούμε να δούμε στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου; Μαγικά μικρά τέρατα; Κι όμως! Ελάτε να τα ανακαλύψουμε μέσα από το μικροσκόπιο!

Στο animation workshop αφιερωμένο στην τεχνική του claymation, με πλαστελίνες και χαρτόνια φτιάχνουμε μια μικρή ιστορία ο καθένας αλλά και το δικό μας ήρωα. Στο τέλος, κατασκευάζουμε όλοι μαζί το πολύχρωμο σκηνικό μας, ενώνουμε τις ιστορίες μας και τις μεταφράζουμε σε κινούμενη εικόνα.

Πληροφορίες

Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά +6 ετών
Πότε:
Κυριακή 14 Μαΐου 2017
Ώρες: 17.00-19.30
Πού: Παλαιοί Φούρνοι
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ/παιδί, 7 ευρώ/ενήλικας

Κρατήσεις & περισσότερες πληροφορίες:
Tηλ.: 213 0109325, 213 0109300
E-mail: gasmuseum@athens-technopolis.gr  

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
213 0109300, 213 0109325

Γνωρίστε τον Μπάμπη Αλεξιάδη! Ο Μπάμπης Αλεξιάδης είναι πολυβραβευµένος media artist και animator µε βάση το Λονδίνο και θητεία στο θέατρο και την όπερα, ενώ έχει συνεργαστεί στην παραγωγή µουσικών βίντεο, installation και διαφηµιστικών. Η δουλειά του εστιάζεται σε παραδοσιακές τεχνικές animation, όπως το stop frame και το pixilation, µε τη χρήση καθηµερινών αντικειµένων, σχεδίων και κολάζ. Ανάµεσα στις πρόσφατες δουλειές του συγκαταλέγονται κινούµενα σχέδια για την όπερα «Laica the Spacedog», για την εγκατάσταση «360° Curtain Call / 720o°» του Ron Arad και για το θεατρικό «For the Best». 

Leave a Reply